Umak za 5 min:kisele krastavce narendajte na najsitnije ocedite vodu koju su pustili pa ih stavite u manju posudu, sitno isecite beli luk i dodajte krastavcima Dodajte pavlaku i jogurt a zatim zacinite po ukusu sa soli,biberom i mirodjijom i dobro promesajte.Kolicinu pavlake i jogurta mozete menjati u zavisnosti koliko volite da vam je umak gust.
Serviraje:
Posluzite umak uz sve vrste svezeg povrca kao uzinu,kao dorucak sa toplim dvopekom,ide uz sve vrste mesa i ribe,grilovano povrce a odlican je i uz jela od karfiola ili brokolija zbog arome belog luka.Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
150 g Pavlaka (mlečna)
0,5 dl Jogurt
3 komad/a Kiseli krastavčići
3 cena Beli luk
2 supena kašika sol
1 supena kašika Biber
2 kafena kašičica Mirođija
Priprema
Priprema:
Umak za 5 min:kisele krastavce narendajte na najsitnije ocedite vodu koju su pustili pa ih stavite u manju posudu, sitno isecite beli luk i dodajte krastavcima Dodajte pavlaku i jogurt a zatim zacinite po ukusu sa soli,biberom i mirodjijom i dobro promesajte.Kolicinu pavlake i jogurta mozete menjati u zavisnosti koliko volite da vam je umak gust.
Serviraje:
Posluzite umak uz sve vrste svezeg povrca kao uzinu,kao dorucak sa toplim dvopekom,ide uz sve vrste mesa i ribe,grilovano povrce a odlican je i uz jela od karfiola ili brokolija zbog arome belog luka.Prijatno!
Tagovi