Sastojci

Za 4 osoba

Cuspajz

3 komad/a Tikvice

/ malo morske soli

/ malo jabukovo sirce

1 komad/a crni luk

/ malo dozvoljenog ulja

/ malo persunov list i mirodjija

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U rastvor vode i sode bikarbone operite povrce. Oljustite i izrendajte na krupnije tri osrednje tikcice. Posolite i poprskajte sircetom, blago promesajte i ostavite tridesetak minuta da odstoje.

Kuvanje

Na ulju proprzite manju glavicu crnog luka sitno iseckanogi. U to dodajte iscedjene tikvice, promesajte, nalite toplom vodom. Kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu. Na kraju dodajte svezeg persunovog lista i mirodjije (seckani  ).

Serviranje

Cuspajz mozete sluziti sa kiselom pavlakom, ja volim sa salatom od svezeg paradajza, a moze i sa mesom i bez.