U rastvor vode i sode bikarbone operite povrce. Oljustite i izrendajte na krupnije tri osrednje tikcice. Posolite i poprskajte sircetom, blago promesajte i ostavite tridesetak minuta da odstoje.
Kuvanje
Na ulju proprzite manju glavicu crnog luka sitno iseckanogi. U to dodajte iscedjene tikvice, promesajte, nalite toplom vodom. Kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu. Na kraju dodajte svezeg persunovog lista i mirodjije (seckani ).
Serviranje
Cuspajz mozete sluziti sa kiselom pavlakom, ja volim sa salatom od svezeg paradajza, a moze i sa mesom i bez.
Sastojci
Za 4 osoba
3 komad/a Tikvice
1 kesica/e C Soda bikarbona
/ malo morske soli
/ malo jabukovo sirce
1 komad/a crni luk
/ malo dozvoljenog ulja
/ malo persunov list i mirodjija
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U rastvor vode i sode bikarbone operite povrce. Oljustite i izrendajte na krupnije tri osrednje tikcice. Posolite i poprskajte sircetom, blago promesajte i ostavite tridesetak minuta da odstoje.
Kuvanje
Na ulju proprzite manju glavicu crnog luka sitno iseckanogi. U to dodajte iscedjene tikvice, promesajte, nalite toplom vodom. Kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu. Na kraju dodajte svezeg persunovog lista i mirodjije (seckani ).
Serviranje
Cuspajz mozete sluziti sa kiselom pavlakom, ja volim sa salatom od svezeg paradajza, a moze i sa mesom i bez.