Oljustite i iseckajte dve tikcice. Posolite i poprskajte sircetom, blago promesajte i ostavite tridesetak minuta da odstoje.
Sargarepu ocistite i iseckajte.
Kuvanje
Na ulju proprzite manju glavicu crnog luka sitno iseckanog, dodajte malu varjacu brasnada se sasvim malo proprzi. U to dodajte iscedjene tikvice i sargarepu, promesajte, nalite toplom vodom. Kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu.. Dodajte biber .
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a tikvice
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a crni luk
1 kesica/e C Soda bikarbona
/ malo soli, bibera
/ malo ulja, sirceta
/ malo brasna
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Povrce operite u rastvor vode i sode bikarbone.
Oljustite i iseckajte dve tikcice. Posolite i poprskajte sircetom, blago promesajte i ostavite tridesetak minuta da odstoje.
Sargarepu ocistite i iseckajte.
Kuvanje
Na ulju proprzite manju glavicu crnog luka sitno iseckanog, dodajte malu varjacu brasnada se sasvim malo proprzi. U to dodajte iscedjene tikvice i sargarepu, promesajte, nalite toplom vodom. Kuvajte na tihoj vatri dok tikvice ne odmeknu.. Dodajte biber .
Serviranje
Sluzite uz meso, przena jaja ili pavlaku...