Za 4 osoba
1/2 kg Beli krompir
1/2 komad/a Praziluk
1/2 dl Maslinovo ulje
1/2 dl Jabukovo sirće
3 prstohvat/a So
PRIPREMA KROMPIRA
Krompir obariti sa ljuskom.
Skuvan i ohlađen krompir oljuštiti i iseći na kolutove.
PRIPREMA PRAZILUKA
Praziluk iseći na kolutove i dodati ga u činiju sa krompirom.
PRIPREMA SALATE
U činiju sa krompirom i prazilukom dodati maslinovo ulje,jabukovo sirće i so.
Lagano promešati i ostaviti da malo odstoji da krompir upije dodate začine,apraziluk da malo omekša.
Salatu je najbolje služiti uz ribu,
Recept za nagradni konkurs: Ukusi za dobro jutro
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 kg Beli krompir
1/2 komad/a Praziluk
1/2 dl Maslinovo ulje
1/2 dl Jabukovo sirće
3 prstohvat/a So
Priprema
PRIPREMA KROMPIRA
Krompir obariti sa ljuskom.
Skuvan i ohlađen krompir oljuštiti i iseći na kolutove.
PRIPREMA PRAZILUKA
Praziluk iseći na kolutove i dodati ga u činiju sa krompirom.
PRIPREMA SALATE
U činiju sa krompirom i prazilukom dodati maslinovo ulje,jabukovo sirće i so.
Lagano promešati i ostaviti da malo odstoji da krompir upije dodate začine,apraziluk da malo omekša.
Salatu je najbolje služiti uz ribu,
Tagovi