Sastojci

Za 44 osoba

Musaka

2 veze blitve

400 g mlevenog mesa

1 mala soljica gersle

2 komad/a Jaja

/ malo belog vina

/ g svinjske masti

/ malo majcina dusica, aleva paprika

/ malo so, biber, beli luk, kurkuma

1/4 l sok paradajza

Priprema

Priprema gersle

Gerslu opratii potopiti najmanje 12h, baciti vodu, dodati drugu vodu i kuvati 15 minuta pa ostaviti na ringlu da upije visak vode.

Blitvu oprati i skinuti koren.

Priprema mesa

Meso izdinstati na vodi i vinu, zaciniti pri kraju dinstanja.Sjediniti sa jecmom.

Nacin redjanja

Blitvu podelite na tri a meso na dva dela. Namastite malo dno pusude pa prekrite 1/3 blitve, dodajte 1/2 mesa, blitvu, meso i zavrsite blitvom lepo je ususkajte.

Preliv

Presecite na vise mesta pa prelite kuvanim paradajzom i umucenim jajima.

Pecenje

Pecite poklopljeno na 200° oko 30 minuta i jos 10 minuta otklopljeno.

Uzivajte uz Mirin recept  Mirinih zanimacija :-)