Za 10 osoba
400 g Krompir pire
1/2 kesica/e C Suvi kvasac 10g
200 ml Mleko
500 g Brašno T-500
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica So
1 po potrebi Ulje
Priprema
U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa ostaviti 10 minuta da odstoji.
U posudu staviti pire krompir, preliti mlekom sa kvascem, posoliti dodati 400 gr brašna i izmešati viljuškom. Dodati ostatak brašna.
Ostaviti da odstoji 20 minuta pa razvuči na debljinu 5 mm i iseći u željene oblike.
Zagrejati ulje i spuštati piroške naopako kako su kisle.
Pržiti dok ne porumene i vaditi na ubrus da upije višak masnoće.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi za dobro jutro
Sastojci
Za 10 osoba
400 g Krompir pire
1/2 kesica/e C Suvi kvasac 10g
200 ml Mleko
500 g Brašno T-500
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica So
1 po potrebi Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa ostaviti 10 minuta da odstoji.
U posudu staviti pire krompir, preliti mlekom sa kvascem, posoliti dodati 400 gr brašna i izmešati viljuškom. Dodati ostatak brašna.
Ostaviti da odstoji 20 minuta pa razvuči na debljinu 5 mm i iseći u željene oblike.
Zagrejati ulje i spuštati piroške naopako kako su kisle.
Pržiti dok ne porumene i vaditi na ubrus da upije višak masnoće.
Tagovi