Prase isecite na manje delove. Svaki komad mesa, dobro posolite sa obe strane i poredite u pleh. Zagrejte rernu na 250. Pleh u kojem se peče meso, premazite sa svinskom mašću kao i svaki komad mesa. Nalijte čašu vodu, stavite ga u rerni i smanjite temperaturu na 200. Ovako pecite oko 60min. Zatim na svakih 30 min. okrećite meso.Prvo okrenite meso pa zatim nalijte na gornju stranu po malo piva. Kada je meso pečeno za oko 150min svu tečnost koja je u plehu odstranite i vratite meso u rernu da se dehidrira sa obe strane i da dobije još intenzivniju boju oko 30min.
Sastojci
Za 24 osoba
8 kg Prasetine
200 g Morske soli
150 g Svinjska mast
250 ml Vode
1 Po želji Piva
Priprema
Priprema
Prase isecite na manje delove. Svaki komad mesa, dobro posolite sa obe strane i poredite u pleh. Zagrejte rernu na 250. Pleh u kojem se peče meso, premazite sa svinskom mašću kao i svaki komad mesa. Nalijte čašu vodu, stavite ga u rerni i smanjite temperaturu na 200. Ovako pecite oko 60min. Zatim na svakih 30 min. okrećite meso.Prvo okrenite meso pa zatim nalijte na gornju stranu po malo piva. Kada je meso pečeno za oko 150min svu tečnost koja je u plehu odstranite i vratite meso u rernu da se dehidrira sa obe strane i da dobije još intenzivniju boju oko 30min.
Tagovi