Zamesiti sve sastojke sa toplim mlekom i ostaviti da nadođe testo. Kad je testo nadošlo razvaljati na brašnu jufku debljine prsta i čašom označiti krofne i u sredinu stavljati džem. Onda još jednu jufku iste veličine staviti preko ove prve. I onda sa čašom odvajati krofne i ostaviti ih još da nadolaze. Kad nadođu stavlajti u vrelo ulje, prvo se stavlja strana koje je nadošla ta ide u ulje. Kad su gotove istaviti da se prohlade i umočiti u malo pudinga pa u plazmu. Na sredinu staviti kandiranu voćku. Uživajte!
Recept za nagradni konkurs: Ukusi za dobro jutro
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg Brašna
1 Kom. Jaja
2 supena kašika C Suvi kvasac 125g
1 kesica/e C Vanilin šećer
1 kafena kašičica C Šećer u prahu 500g
500 ml Mleka
100 g Margarina
1 Malo Džem
24 Kom. Kandiranog voća
1 pakovanje/a C Puding sa ukusom slatke pavlake
1 Malo Plazme
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Zamesiti sve sastojke sa toplim mlekom i ostaviti da nadođe testo. Kad je testo nadošlo razvaljati na brašnu jufku debljine prsta i čašom označiti krofne i u sredinu stavljati džem. Onda još jednu jufku iste veličine staviti preko ove prve. I onda sa čašom odvajati krofne i ostaviti ih još da nadolaze. Kad nadođu stavlajti u vrelo ulje, prvo se stavlja strana koje je nadošla ta ide u ulje. Kad su gotove istaviti da se prohlade i umočiti u malo pudinga pa u plazmu. Na sredinu staviti kandiranu voćku. Uživajte!
Tagovi