Rernu zagrijati na 200 C. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od bjelanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.
Čokoladni fil: Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sirup od kafe: Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.
Fil od lješnika:U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećer ne otopi i ne zgusne. Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.
Biskvit iseći na pravougaone trake Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i nanijeti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao posljednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.
Sastojci
Za 24 osoba
75 g C Šećer u prahu 250g
60 g Brašna
3 Kom. Jaja
80 g Mlevenih badema
3 Kom Jaja
15 g Maslaca
15 g C Šećer u prahu 500g
200 g Čokolade
200 g Slatke pavlake
50 g C Šećer u prahu 250g
3 supena kašika Instant kafe
185 ml Vode
70 g C Šećer u prahu 250g
3 Kom. Belanca
100 g Maslaca
2 supena kašika Nutele
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Rernu zagrijati na 200 C. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od bjelanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.
Čokoladni fil: Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sirup od kafe: Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.
Fil od lješnika:U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećer ne otopi i ne zgusne. Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.
Biskvit iseći na pravougaone trake Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i nanijeti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao posljednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.
Tagovi