Sastojci

Za 24 osoba

Kora

60 g Brašna

3 Kom. Jaja

80 g Mlevenih badema

3 Kom Jaja

15 g Maslaca

Čokoladni Fil

200 g Čokolade

200 g Slatke pavlake

Sirup od kafe

3 supena kašika Instant kafe

185 ml Vode

Krem fil

3 Kom. Belanca

100 g Maslaca

2 supena kašika Nutele

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Rernu zagrijati na 200 C. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od bjelanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.

Čokoladni fil: Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.

Sirup od kafe: Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.

Fil od lješnika:U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećer ne otopi i ne zgusne. Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.

Biskvit iseći na pravougaone trake Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i nanijeti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao posljednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.