Sastojci

Za 10 osoba

Potrebni sastojci za premazivanje kora:

3 komad/a jaja

2 čaše od 200ml kristal šećera

1 čaša od 200ml jogurta

1 čaša od 200ml prezli

1 čaša od 200ml C Pšenični griz 250g

1 čaša od 200 ml ulja

500 g kora za pite

Potrebni sastojci za fil:

350 g mlevenog maka

50 ml vrelog mleka

6 supena kašika kristal šećera

Potrebni sastojci za šećerni sirup- preliv:

2 šolje od 250ml kristal šećera

4 šolje od 250ml vode

1 kom limun isečen na kolutove

Naši proizvodi

Priprema

Način pripreme:

Sve navedene sastojke za premazivanje kora sjediniti.i umutiti.

Mleveni.mak pomešati sa šećerom.i.preliti vrelim.mlekom.

Šećer vodu,vanilin šećer ,limun isečen na kolutocve staviti u šerpu i pustiti da provri.

Kada provri kuvati 5.minuta i skloniti sa ringle.

NAČIN PRIPREME:

Staviti dve kore ,drugu koru premazati premazom.

Oko 5-kasška je dovoljno za svako premazivanje.

Staviti trecu koru.Na premazanu treću koru staviti četvrtu koru i na nju fil od maka.

Polako,labavo uviti u rolnu ,slagati u podmazanu tepsiju.

Ako vam slučajno zafali fila od maka i ostene neka kora viška uvijte je oko već uvijene štrudle ,kao što sam ja uradila sa viškom.kora.

Uvijene štrudle ostaviti da odstoje 10 minuta.

Štrudle peći da lepo porumeni na 200 stepeni.

Preko pečene vruće štrudle prelitu vruć šećerni sirup.

Ostaviti štrudle da upiu sirup .

Ohladjene štrudle iseći i poslužiti.