Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 30 osoba

Smesu:

250 g C Kokos

200 ml Slatke pavlake mlecne

150 g Maslaca

50 g Bele cokolade

150 g Secera

Glazura:

300 g Mlecne cokolade

Naši proizvodi

Priprema

1.

Na tihoj vatri zagrevati pavlaku,secer,maslac i belu cokoladu,sve vreme mesajuci dok smesa na prokljuca.Skloniti sa sporeta i ostaviti da se prohladi mesajuci sa vremena na vreme.

2.

Kokosovo brasno sipati u vanglicu pa preliti ohladjenom smesom od pavlake.Sve dobro sjediniti rukama.Praviti valjcice(tj oblikovati male cokoladice).Redjati ih na poslutavnik oblozen alu folijom,prekriti ih providnom folijom,i ostaviti preko noci u frizider.

3.

Cokoladu otopiti na pari sa 3-4 kasike ulja.Bounty staviti na viljusku i prelivati cokoladom,pa ih ostaviti u frizider da se stegnu.Postupak ponoviti jos jednom.

4.

Pomesati malo bele cokolade sa mlecnom tamnom cokoladom,pa sa malo ulja otopiti na pari.Prohladiti,usuti u kesu za zamrzivac,malo odseci vrh na kesi i isarati kolace.