Na tihoj vatri zagrevati pavlaku,secer,maslac i belu cokoladu,sve vreme mesajuci dok smesa na prokljuca.Skloniti sa sporeta i ostaviti da se prohladi mesajuci sa vremena na vreme.
2.
Kokosovo brasno sipati u vanglicu pa preliti ohladjenom smesom od pavlake.Sve dobro sjediniti rukama.Praviti valjcice(tj oblikovati male cokoladice).Redjati ih na poslutavnik oblozen alu folijom,prekriti ih providnom folijom,i ostaviti preko noci u frizider.
3.
Cokoladu otopiti na pari sa 3-4 kasike ulja.Bounty staviti na viljusku i prelivati cokoladom,pa ih ostaviti u frizider da se stegnu.Postupak ponoviti jos jednom.
4.
Pomesati malo bele cokolade sa mlecnom tamnom cokoladom,pa sa malo ulja otopiti na pari.Prohladiti,usuti u kesu za zamrzivac,malo odseci vrh na kesi i isarati kolace.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 30 osoba
250 g C Kokos
200 ml Slatke pavlake mlecne
150 g Maslaca
50 g Bele cokolade
150 g Secera
300 g Mlecne cokolade
Naši proizvodi
Priprema
1.
Na tihoj vatri zagrevati pavlaku,secer,maslac i belu cokoladu,sve vreme mesajuci dok smesa na prokljuca.Skloniti sa sporeta i ostaviti da se prohladi mesajuci sa vremena na vreme.
2.
Kokosovo brasno sipati u vanglicu pa preliti ohladjenom smesom od pavlake.Sve dobro sjediniti rukama.Praviti valjcice(tj oblikovati male cokoladice).Redjati ih na poslutavnik oblozen alu folijom,prekriti ih providnom folijom,i ostaviti preko noci u frizider.
3.
Cokoladu otopiti na pari sa 3-4 kasike ulja.Bounty staviti na viljusku i prelivati cokoladom,pa ih ostaviti u frizider da se stegnu.Postupak ponoviti jos jednom.
4.
Pomesati malo bele cokolade sa mlecnom tamnom cokoladom,pa sa malo ulja otopiti na pari.Prohladiti,usuti u kesu za zamrzivac,malo odseci vrh na kesi i isarati kolace.
Tagovi