Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je

600 g Pilećeg mlevenog mesa

3 komad/a Starog hleba

1 komad/a Crnog lula

2 Čena Belog luka

2 komad/a Jaja

100 g Neslanog kikirikija

1 supena kašika Mlevena paprika

4 komad/a Krompira

1 dl Mleka

50 g Putera

5 supena kašika Ulja

1 Po ukusu Vegeta,biber

1 Malo Kukuruznog brašna

Priprema

Priprema

Stari hleb natopiti vodom, ocediti i izmrviti. Crni i beli luk što sitnije iseckati.

U većoj posudi sjediniti mleveno pileće belo meso, izmrvljen hleb, crni i beli luk, jaja, mlevenu papriku i seckani kikiriki. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.

Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i oblikovati u njoj mesni rolat. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 30 min. Skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Dok se rolat peče, krompir oguliti i iseći na kocke pa obariti u slanoj vodi. Potom ga procediti i ispasirati, pa sipati malo mleka, dodati puter i začine po ukusu. Izmešati da bi se dobio pire krompir.

Pečeni mesni rolat izvaditi iz rerne.

Pire krompir sipati u poslastičarsku kesu, te pomoću njega obložiti krompirom mesni rolat i sipati kukuruzno brasno odozgo.

Vratiti u rernu dok ne porumeni.