Stari hleb natopiti vodom, ocediti i izmrviti. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
U većoj posudi sjediniti mleveno pileće belo meso, izmrvljen hleb, crni i beli luk, jaja, mlevenu papriku i seckani kikiriki. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i oblikovati u njoj mesni rolat. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 30 min. Skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Dok se rolat peče, krompir oguliti i iseći na kocke pa obariti u slanoj vodi. Potom ga procediti i ispasirati, pa sipati malo mleka, dodati puter i začine po ukusu. Izmešati da bi se dobio pire krompir.
Pečeni mesni rolat izvaditi iz rerne.
Pire krompir sipati u poslastičarsku kesu, te pomoću njega obložiti krompirom mesni rolat i sipati kukuruzno brasno odozgo.
Sastojci
Za 4 osoba
600 g Pilećeg mlevenog mesa
3 komad/a Starog hleba
1 komad/a Crnog lula
2 Čena Belog luka
2 komad/a Jaja
100 g Neslanog kikirikija
1 supena kašika Mlevena paprika
4 komad/a Krompira
1 dl Mleka
50 g Putera
5 supena kašika Ulja
1 Po ukusu Vegeta,biber
1 Malo Kukuruznog brašna
Priprema
Priprema
Stari hleb natopiti vodom, ocediti i izmrviti. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
U većoj posudi sjediniti mleveno pileće belo meso, izmrvljen hleb, crni i beli luk, jaja, mlevenu papriku i seckani kikiriki. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i oblikovati u njoj mesni rolat. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 30 min. Skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Dok se rolat peče, krompir oguliti i iseći na kocke pa obariti u slanoj vodi. Potom ga procediti i ispasirati, pa sipati malo mleka, dodati puter i začine po ukusu. Izmešati da bi se dobio pire krompir.
Pečeni mesni rolat izvaditi iz rerne.
Pire krompir sipati u poslastičarsku kesu, te pomoću njega obložiti krompirom mesni rolat i sipati kukuruzno brasno odozgo.
Vratiti u rernu dok ne porumeni.
Tagovi