U dubljem tiganju na malo ulja ispržite komadiće piletine da porumene. Izvadite gotovu piletinu i ostavite je na toplom, a na isto ulje stavite crni luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte papriku, šargarepu i beli luk, odmah začinite sa soli, biberom i vegetom pa podlite sa malo vode i kratko dinstajte povrće oko 5 minuta. U ovako pripremljeno povrće dodajte otprilike jednu čašu od 2dl pirinča i uz dosta često mešanje sa povremenim dolivanjem vode (otprilike 3-4 čaše) krčkajte rižoto oko 20 minuta to jest dok se pirinač ne skuva.
U gotov rižoto dodajte pred kraj soja sos i narendajte malo sira i dobro promešajte da se sir rastopi a sastojci povežu, pa sklonite rižoto sa ringle pa ga poklopite i ostavite da odstoji jedno 10 minuta da pirinač polako upije sve ukuse. Piletina može da se pomeša i ostavi sa rižotom a može i odvojeno da se služi.
Sastojci
Za 4 osoba
400 g Pilećeg belog
1 Kom. Crnog luka
2 Kom. Šargarepe
3 Kom. Paprike
100 g Pirinča
3 Čena Belog luka
100 g Trapist sir
1 Po ukusu Vegeta,so,biber
1 Po želji Soja sos
Priprema
Priprema
U dubljem tiganju na malo ulja ispržite komadiće piletine da porumene. Izvadite gotovu piletinu i ostavite je na toplom, a na isto ulje stavite crni luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte papriku, šargarepu i beli luk, odmah začinite sa soli, biberom i vegetom pa podlite sa malo vode i kratko dinstajte povrće oko 5 minuta. U ovako pripremljeno povrće dodajte otprilike jednu čašu od 2dl pirinča i uz dosta često mešanje sa povremenim dolivanjem vode (otprilike 3-4 čaše) krčkajte rižoto oko 20 minuta to jest dok se pirinač ne skuva.
U gotov rižoto dodajte pred kraj soja sos i narendajte malo sira i dobro promešajte da se sir rastopi a sastojci povežu, pa sklonite rižoto sa ringle pa ga poklopite i ostavite da odstoji jedno 10 minuta da pirinač polako upije sve ukuse. Piletina može da se pomeša i ostavi sa rižotom a može i odvojeno da se služi.
Tagovi