Sastojci

Za 24 osoba

Kore:

1 komad/a jaje

6 komad/a žumanaca

6 supena kašika šećera

6 supena kašika brašna

3 supena kašika vrele vode

Za kremu:

200 g šećera

6 komad/a belanaca

16 supena kašika šećera

1 l vode

Za posipanje:

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora:

Umutite žumanca i celo jaje sa šećerom.

Dodajte vrelu vodu, miksajte, pa na kraju umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pripremljenu masu rasporedite u dve papirom za pečenje postavljene pravougaone tepsije, a potom pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC dok ne porumene (10 -1 5 minuta).

Pečene kore ostavite da se ohlade.

Priprema kreme:

Umutite belanca u čvrst šam, pa dodajte jednu po jednu 16 kašika šećera i miksajte dok se šećer ne rastvori.

Sipajte 8 dl sa 200 g šećera u šerpu i zagrevajte do ključanja, a zatim sipajte prašak za puding razmućen u preostaloj vodi (2 dl) i mešajte dok se ne zgusne.

U vreli puding umešajte šam postepeno i lagano špatulom preklapajući masu.

Završni postupak:

Jednu koru stavite u tepsiju, pa nanesite sav krem.

Drugu koru isecite na kvadrate željene veličine, te ih rasporedite po kremi.

Rashlađeni kolač pospite šećerom u prahu, isecite na komade i poslužite.