U toploj vodi razmutite kocku za supu, sipajte u blender i dodajte sveže pileće džigerice i maslinovo ulje, sameljite. Sipajte smesu u šerpicu, dodajte margarin i mešajte na srednjoj vatri dok se ne rastopi. Kada se margarin rastopi dodajte gustin. Vratite na ringlu i neprastano mešajte dok se smesa ne zgusne, otprilike oko 10ak min ključanja. Dodati so i začine po ukusu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa presuti u teglicu i ostaviti u frižideru da se stisne. Pašteta je skoro istog ukusa i izgleda kao kupovna pa će je deca obozavati . Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 20 osoba
150 g Pileće džigerice
150 ml Vode
1 komad/a Pileća kocka za supu
40 ml Maslinovo ulje
100 g Maslac/margarina
20 g Dr. Oetker Gustin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema paštete
U toploj vodi razmutite kocku za supu, sipajte u blender i dodajte sveže pileće džigerice i maslinovo ulje, sameljite. Sipajte smesu u šerpicu, dodajte margarin i mešajte na srednjoj vatri dok se ne rastopi. Kada se margarin rastopi dodajte gustin. Vratite na ringlu i neprastano mešajte dok se smesa ne zgusne, otprilike oko 10ak min ključanja. Dodati so i začine po ukusu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa presuti u teglicu i ostaviti u frižideru da se stisne. Pašteta je skoro istog ukusa i izgleda kao kupovna pa će je deca obozavati . Prijatno!
Tagovi