Otopiti puter pa pomešati sve sastojke i napraviti čvrstu koru i staviti u kalup pa u frižider.
Priprema crvenog fila
Ubaciti u šerpicu maline i šećer pa kuvati da maline omekšaju i krčkati dok se ne zgusne. Zatim dodati želatin i izmešati da se sjedini pa preliti preko kore i ostaviti u zamrzivač da se brže stegne.
Priprema belog fila
Otopiti belu čokoladu. Izmešati sve sastojke da se dobije gusta smesa, pa preliti nežno preko crvenog fila i ostaviti u frižider.
Priprema ganaža
Belu čokoladu iseckati sitno, a slatku pavlaku ugrejati, ali ne da provri. Preliti slatku pavlaku preko čokolade i ostaviti 15 sekundi, pa zatim izmešati da se dobije gusta smesa. Preliti preko belog fila, a od gore posuti pistaćima.
Sastojci
Za 12 osoba
300 g Mleveni keks
130 g Puter
100 ml Sok od narandže
300 g Maline (zaleđene)
150 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
300 g Krem sir
100 g C Šećer u prahu 250g
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
150 ml Slatka pavlaka
100 g Bela čokolada
200 g Bela čokolada
100 ml Slatka pavlaka
100 g Pistaći (lomljeni)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Otopiti puter pa pomešati sve sastojke i napraviti čvrstu koru i staviti u kalup pa u frižider.
Priprema crvenog fila
Ubaciti u šerpicu maline i šećer pa kuvati da maline omekšaju i krčkati dok se ne zgusne. Zatim dodati želatin i izmešati da se sjedini pa preliti preko kore i ostaviti u zamrzivač da se brže stegne.
Priprema belog fila
Otopiti belu čokoladu. Izmešati sve sastojke da se dobije gusta smesa, pa preliti nežno preko crvenog fila i ostaviti u frižider.
Priprema ganaža
Belu čokoladu iseckati sitno, a slatku pavlaku ugrejati, ali ne da provri. Preliti slatku pavlaku preko čokolade i ostaviti 15 sekundi, pa zatim izmešati da se dobije gusta smesa. Preliti preko belog fila, a od gore posuti pistaćima.
Ostaviti u frižider na 2h pa tek onda služiti.
Tagovi