tkinite 300-400 žutih cvetova maslačka, zalijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 24 sata. Sutradan maslačak dobro iscedite i zalijte sa pola litre tople prokuvane vode. Kuvajte 15-20 minuta, dodajte 1 kg šećera i 2 sitno iseckana srednja limuna (može i sa korom, ako je neprskan), 1 kašičicu limuntusa i kuvajte još 5 minuta.
Kada je smesa dobila boju meda, skinite ga sa vatre. Sačekajte da se ohladi i procedite.
Sastojci
Za 20 osoba
400 komad/a cvet maslačka
1 kesica/e Dr. Oetker Limun šećer
1 kg šećer
1 kesica/e C Limuntus
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
tkinite 300-400 žutih cvetova maslačka, zalijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 24 sata. Sutradan maslačak dobro iscedite i zalijte sa pola litre tople prokuvane vode. Kuvajte 15-20 minuta, dodajte 1 kg šećera i 2 sitno iseckana srednja limuna (može i sa korom, ako je neprskan), 1 kašičicu limuntusa i kuvajte još 5 minuta.
Kada je smesa dobila boju meda, skinite ga sa vatre. Sačekajte da se ohladi i procedite.
Tu smesu prokuvajte još 2 minuta i med je gotov.
Tagovi