Omekšali puter sobne temperature i smeđi šećer ubacite u plastičnu posudu pa mikserom izmutite oko 5 minuta da bude penasto. Ne mora sav šećer da se otopi.
Potom dodajte vanilu i jaje i još jednom izmiksajte dok se sve ne poveže. Dodajte i prašak za pecivo i brašno i sve sjednite mikserom u kompaktnu smesu.
Na samom kraju ubacite sitno iseckanu čokoladu na kockice ili čokoladne kapljice, i kašikom sve izmešajte.
Uzmite pleh obložen pek papirom, i kašikom za sladoled uzimajte smesu pa spuštajte svaku kuglicu testa na pek papir, ostavljajući dovoljno mesta između svake. Ovo možete raditi i uz pomoć dve kašike.
Keks pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 min. Znaćete da su gotovi kad blago porumene. U početku će možda biti mekši ali će se hlađenjem stegnuti i dobiti hrskavu koricu spolja
Sastojci
Za 10 osoba
75 g puter
75 g smeđi šećer
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
1 komad/a Jaja
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 g Brašno T-500
100 g Dr. Oetker Čoko komadići
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Omekšali puter sobne temperature i smeđi šećer ubacite u plastičnu posudu pa mikserom izmutite oko 5 minuta da bude penasto. Ne mora sav šećer da se otopi.
Potom dodajte vanilu i jaje i još jednom izmiksajte dok se sve ne poveže. Dodajte i prašak za pecivo i brašno i sve sjednite mikserom u kompaktnu smesu.
Na samom kraju ubacite sitno iseckanu čokoladu na kockice ili čokoladne kapljice, i kašikom sve izmešajte.
Uzmite pleh obložen pek papirom, i kašikom za sladoled uzimajte smesu pa spuštajte svaku kuglicu testa na pek papir, ostavljajući dovoljno mesta između svake. Ovo možete raditi i uz pomoć dve kašike.
Keks pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 min. Znaćete da su gotovi kad blago porumene. U početku će možda biti mekši ali će se hlađenjem stegnuti i dobiti hrskavu koricu spolja
Tagovi