Za 6 osoba
500 g Brašno T-400
220 ml Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica So
500 ml Ulja
Testo
U veću posudu staviti brašno, kvasac, vodu i so. Testo umesiti drvenom varjačom da se svi sastojci lepo sjedine.
Ostaviti 30 minuta da odmori.
Prženje
Sipati ulje u šerpu da ugreje. Kada bude vrelo, kašikom iz posude uzimati testo, mokrim rukama ga razvući i polako spuštati u vrelo ulje.
Kada se zarumeni izvaditi iz ulja i stavljati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Prilog
Mekike možete jesti kao slane ili slatke.
Slani uz sira, ajvar, kečap.
Ili slatki sa šećerom u prahu, džemom, kremom ili sa različitim prelivima.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi za dobro jutro
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Brašno T-400
220 ml Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica So
500 ml Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Testo
U veću posudu staviti brašno, kvasac, vodu i so. Testo umesiti drvenom varjačom da se svi sastojci lepo sjedine.
Ostaviti 30 minuta da odmori.
Prženje
Sipati ulje u šerpu da ugreje. Kada bude vrelo, kašikom iz posude uzimati testo, mokrim rukama ga razvući i polako spuštati u vrelo ulje.
Kada se zarumeni izvaditi iz ulja i stavljati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Prilog
Mekike možete jesti kao slane ili slatke.
Slani uz sira, ajvar, kečap.
Ili slatki sa šećerom u prahu, džemom, kremom ili sa različitim prelivima.
Tagovi