Za 6 osoba
7 supena kašika Mleko
2 supena kašika Šećer
1/2 pakovanje/a Sveži kvasac
malo So
3 komad/a Žumanca
150 g Margarin
oko 400 g Brašno
8 supena kašika Pekmez od kajsija
150 g Mleveni orasi
150 g Šećer
3 komad/a Belanca
1 komad/a Jaja
1 supena kašika Mleko
malo Šećer
Priprema i postupak
1. Od navedenih sastojaka umesiti kvasno testo i ostaviti da se odmara 30-tak minuta.
2. Dok testo odmara napraviti premaz: ulupati čvrst sneg , dodati šećer i orase.
3. Testo podeliti na tri jednaka dela i opet ostaviti 15-tak minuta.
4. Ratanjiti testo u oblik pravougaonika, premazati pekmezom od kajsija i premazati kremu od orasa.
5. Urolati u rolat i seći krugove debljine oko 2 cm.
6. Slagati na pleh sa papirom.
7. Premazati umućenim jajetom i posuti kristal šećerom.
8. Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
7 supena kašika Mleko
2 supena kašika Šećer
1/2 pakovanje/a Sveži kvasac
malo So
3 komad/a Žumanca
150 g Margarin
oko 400 g Brašno
8 supena kašika Pekmez od kajsija
150 g Mleveni orasi
150 g Šećer
3 komad/a Belanca
1 komad/a Jaja
1 supena kašika Mleko
malo Šećer
Priprema
Priprema i postupak
1. Od navedenih sastojaka umesiti kvasno testo i ostaviti da se odmara 30-tak minuta.
2. Dok testo odmara napraviti premaz: ulupati čvrst sneg , dodati šećer i orase.
3. Testo podeliti na tri jednaka dela i opet ostaviti 15-tak minuta.
4. Ratanjiti testo u oblik pravougaonika, premazati pekmezom od kajsija i premazati kremu od orasa.
5. Urolati u rolat i seći krugove debljine oko 2 cm.
6. Slagati na pleh sa papirom.
7. Premazati umućenim jajetom i posuti kristal šećerom.
8. Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Tagovi