U lonac od 4l stavite mleko i šećer da provri, pa smanjiti temperaturu. na najmanju (to je na plinskom) i pustiti da lagano vri 2 sata odprilike.
Za svo to vreme, ponekad promešajte varajcom i proverite gustoću. Nemojte skidati penu, ništa ne smeta.!
Posle neka 2 sata (manje više-zavisi od šporeta i jačine zagrijavanja) mleko će da dobije finu karamel boju, a ako kapnete koju kap na tacnicu, ono će se zgusnuti.
Sačekati pola minute, pa kutlačom izlivati fil na oblatne (3-4 kutlače) ,jednu po jednu, dok se ne potroši fil i oblatne. Posljednja treba da bude oblatna.
Savet
Oblatne pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se stegnu. Ja stavim veliku tacnu na njih, a po tacni poredam neke teške stvari(knjige,tetrapak sokove:)...)
Sastojci
Za 15 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
1 l mleka
1 kg secera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U lonac od 4l stavite mleko i šećer da provri, pa smanjiti temperaturu. na najmanju (to je na plinskom) i pustiti da lagano vri 2 sata odprilike.
Za svo to vreme, ponekad promešajte varajcom i proverite gustoću. Nemojte skidati penu, ništa ne smeta.!
Posle neka 2 sata (manje više-zavisi od šporeta i jačine zagrijavanja) mleko će da dobije finu karamel boju, a ako kapnete koju kap na tacnicu, ono će se zgusnuti.
Sačekati pola minute, pa kutlačom izlivati fil na oblatne (3-4 kutlače) ,jednu po jednu, dok se ne potroši fil i oblatne. Posljednja treba da bude oblatna.
Savet
Oblatne pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se stegnu. Ja stavim veliku tacnu na njih, a po tacni poredam neke teške stvari(knjige,tetrapak sokove:)...)