Sastojci

Za 15 osoba

Oblatne

1 pakovanje/a C Oblande

1 l mleka

1 kg secera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U lonac od 4l stavite mleko i šećer da provri, pa smanjiti temperaturu. na najmanju (to je na plinskom) i pustiti da lagano vri 2 sata odprilike.

Za svo to vreme, ponekad promešajte varajcom i proverite gustoću. Nemojte skidati penu, ništa ne smeta.!

Posle neka 2 sata (manje više-zavisi od šporeta i jačine zagrijavanja) mleko će da dobije finu karamel boju, a ako kapnete koju kap na tacnicu, ono će se zgusnuti.

Sačekati pola minute, pa kutlačom izlivati fil na oblatne (3-4 kutlače) ,jednu po jednu, dok se ne potroši fil i oblatne. Posljednja treba da bude oblatna.

Savet

Oblatne pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se stegnu. Ja stavim veliku tacnu na njih, a po tacni poredam neke teške stvari(knjige,tetrapak sokove:)...)