Stavite šećer, vanilu i vodu da provri pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi.
Sklonite sa vatre pa dodajte mleko u prahu i mutite mikserom dok se ne razbiju sve grudvice.
Smesa će se brzo zgusnut. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Na dva lista oblandi premažite tamni fil a na dva lista svetli fil. Ređajte naizmenično tamni i svetli fil, blago pritiskajući svaki list kako bi se zalepio. Peti list oblande se ne filuje.
Posluženje:
Pritisnite nečim isfilovanu oblandu i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 12 osoba
1 manja C Oblande
200 gr C Zamena za mleko u prahu
300 gr šećera
1 kesica C Vanilin šećer
200 gr margarina
1 dl vode
2 kašike C Kakao prah
Naši proizvodi
Priprema
oblande:
Stavite šećer, vanilu i vodu da provri pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi.
Sklonite sa vatre pa dodajte mleko u prahu i mutite mikserom dok se ne razbiju sve grudvice.
Smesa će se brzo zgusnut. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Na dva lista oblandi premažite tamni fil a na dva lista svetli fil. Ređajte naizmenično tamni i svetli fil, blago pritiskajući svaki list kako bi se zalepio. Peti list oblande se ne filuje.
Posluženje:
Pritisnite nečim isfilovanu oblandu i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Secite je na željene komade i poslužite.
Tagovi