Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku

Sastojci

Za 12 osoba

oblandu:

1 manja C Oblande

300 gr šećera

200 gr margarina

1 dl vode

2 kašike C Kakao prah

Naši proizvodi

Priprema

oblande:

Stavite šećer, vanilu i vodu da provri pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi. 

Sklonite sa vatre pa dodajte mleko u prahu i mutite mikserom dok se ne razbiju sve grudvice.

Smesa će se brzo zgusnut. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Na dva lista oblandi premažite tamni fil a na dva lista svetli fil. Ređajte naizmenično tamni i svetli fil, blago pritiskajući svaki list kako bi se zalepio. Peti list oblande se ne filuje.

Posluženje:

Pritisnite nečim isfilovanu oblandu i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Secite je na željene komade i poslužite.