Umesiti prhko testo od margarina, brašna, šećera, jaja, praška za pecivo i malo mleka. Testo razviti i staviti u pleh. Testo premazati džemom.Ja stavljam od kajsija. Fil: Suvo grožđe poprskati ekstarom ruma. Pomešati sve sastojke i dodati malo mleka, toliko da smesa ne bude previše gusta. Fil premazati preko džema. Kora II: Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati žumanca, još malo mutiti i na kraju dodati brašno. Kada se doda brašno lagano izmešati i preliti preko fila. Kolač se peče na 200 C prvih 10 minuta, onda smanjiti na 180 C i peći još 30-35 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 10 osoba
150 g margarina
250 g brašna
150 g šećer
1 komad/a jaje
2 supena kašika Mleko
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 g oraha
200 g šećer
150 g suvog grožđa
5 supena kašika C Pšenični griz 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
malo mleka malo malo
4 komad/a Jaja
6 supena kašika šećer
6 supena kašika brašna
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umesiti prhko testo od margarina, brašna, šećera, jaja, praška za pecivo i malo mleka. Testo razviti i staviti u pleh. Testo premazati džemom.Ja stavljam od kajsija. Fil: Suvo grožđe poprskati ekstarom ruma. Pomešati sve sastojke i dodati malo mleka, toliko da smesa ne bude previše gusta. Fil premazati preko džema. Kora II: Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati žumanca, još malo mutiti i na kraju dodati brašno. Kada se doda brašno lagano izmešati i preliti preko fila. Kolač se peče na 200 C prvih 10 minuta, onda smanjiti na 180 C i peći još 30-35 minuta.
Tagovi