Za 4 osoba
5 kg zrelog paradajza
1 veza celerovog lista
2 supena kašika šećera
po potrebi so
1 kesica/e C Konzervans
Priprema
Paradajz očistiti i iseći na komade.
Staviti u šerpu i na laganoj vatri ostaviti da se kuva u sopstvenom soku dok ne omekša.
Tako kuvan paradajz propasirati i sok vratiti u šerpu da se kuva.
Kada provri dodati šećer, celer i soli po ukusu i kuvati još oko 20 minuta.
Na kraju dodati konzervans i kuvati još 5 minuta.
Tako vruć paradajz sipati u zagrejane staklene flaše i povezati celofanom.
Uviti u ćebe da se postepeno hladi.
Sastojci
Za 4 osoba
5 kg zrelog paradajza
1 veza celerovog lista
2 supena kašika šećera
po potrebi so
1 kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Paradajz očistiti i iseći na komade.
Staviti u šerpu i na laganoj vatri ostaviti da se kuva u sopstvenom soku dok ne omekša.
Tako kuvan paradajz propasirati i sok vratiti u šerpu da se kuva.
Kada provri dodati šećer, celer i soli po ukusu i kuvati još oko 20 minuta.
Na kraju dodati konzervans i kuvati još 5 minuta.
Tako vruć paradajz sipati u zagrejane staklene flaše i povezati celofanom.
Uviti u ćebe da se postepeno hladi.