Za 2 osoba
600 g junetine
2 glavice crnog luka
1 komad/a praziluka
4-5 komad/a krompira
4-5 komad/a šargarepe
1 komad/a mladog luka
5-6 supena kašika ulja
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica bibera
1 glavica celera
1/2 veze peršuna
1/2 veze lišća od celera
Bsrena junetina sa povrćem
Junetinu iseći na komade oko 1-2 prsta debljine i propržite na ulju.
Dodajte krupnije sečenu šargarepu, praziluk sečen na kolutove, krompir sečen na veće kocke i celer sečen na sitnije komade.
Luk prepolovite ili isećina 4 dijela pa propržiti u tiganju da dobije zlatnu boju.
Istresite u šerpu sa mesom i povrćem pa naliti vodom.
Kuvati oko 90 min na nižoj temperaturi
Servirajte i pospite sa mladim lukom i sitno seckanim peršunom i lisćem celera.
Sastojci
Za 2 osoba
600 g junetine
2 glavice crnog luka
1 komad/a praziluka
4-5 komad/a krompira
4-5 komad/a šargarepe
1 komad/a mladog luka
5-6 supena kašika ulja
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica bibera
1 glavica celera
1/2 veze peršuna
1/2 veze lišća od celera
Priprema
Bsrena junetina sa povrćem
Junetinu iseći na komade oko 1-2 prsta debljine i propržite na ulju.
Dodajte krupnije sečenu šargarepu, praziluk sečen na kolutove, krompir sečen na veće kocke i celer sečen na sitnije komade.
Luk prepolovite ili isećina 4 dijela pa propržiti u tiganju da dobije zlatnu boju.
Istresite u šerpu sa mesom i povrćem pa naliti vodom.
Kuvati oko 90 min na nižoj temperaturi
Servirajte i pospite sa mladim lukom i sitno seckanim peršunom i lisćem celera.
Tagovi