Za 4 osoba
300 g Juneće meso
4-5 komad/a Beli luka
Malo kafena kašičica So
1 kafena kašičica Brašno
Malo nekoliko Bosiljak
4-5 komad/a Krompir
300 ml Mleka
2-3 supena kašika Maslac
1 kafena kašičica So
Priprem cufti
U juneće meso ubaciti začine, sitni seckan luka i brašno i sve zamesiti.
Oblikovati cuftice i zatim i pržiti na maslinovom ulju.
Izbaciti ćufte i napraviti zapršku u ulju u kom su se pržile ćufte.
Zatim u ubaciti kečap i dodati ćufte naliti vodu i kuvati oko 45minuta.
Priprema pirea
Obariti krompir zatim ga ispasirati kad je skuvan .
U takav pire dodati mleko i maslac i so i sve opet izmiksati.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Juneće meso
4-5 komad/a Beli luka
Malo kafena kašičica So
1 kafena kašičica Brašno
Malo nekoliko Bosiljak
4-5 komad/a Krompir
300 ml Mleka
2-3 supena kašika Maslac
1 kafena kašičica So
Priprema
Priprem cufti
U juneće meso ubaciti začine, sitni seckan luka i brašno i sve zamesiti.
Oblikovati cuftice i zatim i pržiti na maslinovom ulju.
Izbaciti ćufte i napraviti zapršku u ulju u kom su se pržile ćufte.
Zatim u ubaciti kečap i dodati ćufte naliti vodu i kuvati oko 45minuta.
Priprema pirea
Obariti krompir zatim ga ispasirati kad je skuvan .
U takav pire dodati mleko i maslac i so i sve opet izmiksati.
Tagovi