Sastojci

Za 4 osoba

Ćufte

300 g Juneće meso

4-5 komad/a Beli luka

Malo kafena kašičica So

1 kafena kašičica Brašno

Malo nekoliko Bosiljak

Pire

4-5 komad/a Krompir

300 ml Mleka

2-3 supena kašika Maslac

1 kafena kašičica So

Priprema

Priprem cufti

U juneće meso ubaciti začine, sitni seckan luka i brašno i sve zamesiti.

Oblikovati cuftice i zatim i pržiti na maslinovom ulju.

Izbaciti ćufte i napraviti zapršku u ulju u kom su se pržile ćufte.

Zatim u ubaciti kečap i dodati ćufte naliti vodu i kuvati oko 45minuta.

Priprema pirea

Obariti krompir zatim ga ispasirati kad je skuvan .

U takav pire dodati mleko i maslac i so i sve opet izmiksati.