Umutiti 12 belanac ,u to dodati postepeno 12 kašika šećera i 12 žumanaca. U umućenu smesu staviti i 12 kašika brašna koje treba promešati varjačom. Ispeći 12 korica debljine 5 mm , odprilike ide 4 kašike smese za jednu koricu. Peći na 180 stepeni dok neporumeni.
Priprema Fila
Na pari skuvati 9 jaja ,sa 18 kašika šećera i 150g čokolade. Kada se fil skuva prohladiti ga i dodati 250 g putera.
Glazura
250g prah šećeva istopiti u tiganju i preliti tortu dobijenom glazurom od šećera. Seći prohlađenu glazuru predhodno dobro zagrejanim nožem na 24 parčića.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 24 osoba
12 komad/a Jaja
12 supena kašika Šećera
12 supena kašika Brašna
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
9 komad/a Jaja
150 g Čokolade
18 supena kašika Šećera
250 g Putera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g Prah šećera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kora
Umutiti 12 belanac ,u to dodati postepeno 12 kašika šećera i 12 žumanaca. U umućenu smesu staviti i 12 kašika brašna koje treba promešati varjačom. Ispeći 12 korica debljine 5 mm , odprilike ide 4 kašike smese za jednu koricu. Peći na 180 stepeni dok neporumeni.
Priprema Fila
Na pari skuvati 9 jaja ,sa 18 kašika šećera i 150g čokolade. Kada se fil skuva prohladiti ga i dodati 250 g putera.
Glazura
250g prah šećeva istopiti u tiganju i preliti tortu dobijenom glazurom od šećera. Seći prohlađenu glazuru predhodno dobro zagrejanim nožem na 24 parčića.
Tagovi