Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 24 osoba

Korice

12 komad/a Jaja

12 supena kašika Šećera

12 supena kašika Brašna

Fil

9 komad/a Jaja

150 g Čokolade

18 supena kašika Šećera

250 g Putera

Glazura

250 g Prah šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora

Umutiti 12 belanac ,u to dodati postepeno 12 kašika šećera i 12 žumanaca. U umućenu smesu staviti i 12 kašika brašna koje treba promešati varjačom. Ispeći 12 korica debljine 5 mm , odprilike ide 4 kašike smese za jednu koricu. Peći na 180 stepeni dok neporumeni.

Priprema Fila

Na pari skuvati 9 jaja ,sa 18 kašika šećera i 150g čokolade. Kada se fil skuva prohladiti ga i dodati 250 g putera.

Glazura

250g prah šećeva istopiti u tiganju i preliti tortu dobijenom glazurom od šećera. Seći prohlađenu glazuru predhodno dobro zagrejanim nožem na 24 parčića.