Sastojci

Za 24 osoba

Potrebno je:

5 kg sveže povrće,

2 l vode,

400 ml alkoholno sirće,

300 g šećera,

200 g so,

1 kesica/e C Konzervans

1/2 kesica/e C Vinobran

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Pripremite sveže povrće u razmeri koje vama odgovara, vodite se tom logikom da pripremite povrće koje najviše volite. Kod nas je karfiol u najvećem procentu, bitno je samo da ukupno bude 5 kg povrća za ovu količinu preliva.

Od povrća možete koristiti za ovu salatu: karfiol, krastavčiće - kornišone, šargarepu, papriku, ko voli može dodati i malo kupusa naravno.

Povrće dobro oprati, karfiol iskidati na cvetiće, papriku naseckati po želji, a kornišone i šargarepu na kolutiće, sve to staviti u veći sud sa poklopcem, najbolje u neku širu šerpu.

Posebno staviti da provri:

2 l voda,

400 g alkoholno sirće,

300 g šećer,

200 g so,

1 konzervans (5 g) i

1/2 vinobran (5 g).

Kada se svi sastojci rastope i tečnost zavri preliti ravnomerno pripremljeno povrće vrelom masom. Poklopiti i ostaviti 24 h da odstoji, povremeno promešati povrće.

Rusku salatu složiti u staklene tegle, pritisnuti plastičnim ,,pahuljicama,, tek onda naliti ostatkom tečnosti iz posude gde je bilo povrće kako povrće ne bi isplivalo na površini tečnosti.

Tegle dobro zatvoriti metalnim zatvaračima koji dobro dihtuju.

Čuvati na hladno i tamno mesto kao i svu ostalu zimnicu.

Od 5 kg povrća možete dobiti 12 teglica od 800 g zimnice.