Sastojci

Za 8 osoba

Jelo

300 g Braon pasulja

2 komad/a Šargarepa

2 komad/a Crni luk

3 komad/a Čen belog luka

1 komad/a Sveža crvena paprika

1/2 komad/a Koren peršuna

1/2 komad/a Koren celera

Priprema

Priprema

Pasulj potopiti uveče, da nabubri tokom noći. Ujutru tu vodu prosuti i naliti novu. Staviti da se kuva. 

Povrće sitno iseckati i propržiti na ulju u loncu u kojem ćete kuvati pasulj. Dinstati ga malo, tako poklopljeno, pa ga grubo usitniti štapnim mikserom, neka ostane po koje parčence šargarepe da se vidi. Dodajte biber u zrnu i ostale začine po želji.

Za to vreme pasulj je provrio pa prospite i tu vodu, a pasulj dodajte povrću. Naliti vode do željene gustine i neka se kuva sat vremena. Pred kraj izdvojte malo pasulja, za jednu kafenu šoljicu i ispasirajte ga viljuškom. Vratite u lonac i neka se kuva još malo. Tako pripremljen pasulj imaće finu gustinu i ukus kao da je spremljen sa zaprškom.

Uživajte i prijatno 👩🏻‍🍳.