1.5l vode staviti da provri sa šećerom. U drugu posudu razmutiti gustin u pola l vode. Kada voda sa šećerom provri dodati razmućen gustin i žicom za mućenje mešati dok se ne zgusti kao puding. Dobijenu masu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati ekstrakt jagode i izmešati. Zatim sipati u tepsiju ili kao ja u silikonske kalupe oblik po želji. Redosled sipanja nije bitan po želji. Ostaviti da se ohladi pa zatim u frižider. Kada se stegne služiti.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 12 osoba
2 l Vode
20 supena kašika Šećera
200 g Dr. Oetker Gustin
1 bočica Ekstrakt jagoda ili malina.
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme
1.5l vode staviti da provri sa šećerom. U drugu posudu razmutiti gustin u pola l vode. Kada voda sa šećerom provri dodati razmućen gustin i žicom za mućenje mešati dok se ne zgusti kao puding. Dobijenu masu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati ekstrakt jagode i izmešati. Zatim sipati u tepsiju ili kao ja u silikonske kalupe oblik po želji. Redosled sipanja nije bitan po želji. Ostaviti da se ohladi pa zatim u frižider. Kada se stegne služiti.
Tagovi