Sastojci

Za 6 osoba

Čorba

1-2 komad/a Šargarepe

1 komad/a Peršun

1 malo Celera

2 komad/a Luka

2-3 supena kašika Ulja

750 ml paradajz soka

500 ml vode

Griz knedle

70 g C Pšenični griz

30 g putera

1 komad/a jaje

Priprema

Za čorbicu

Sitno naseckajte luk, šargarepu (1-2 , sve zavisi od veličine), peršun, i malo celera.

Ma malo ulja prodinstajte luk, zatim dodajte povrće i dinstajte oko 10min. Naliti sa 750ml paradajz soka i dodati oko 500ml vode. Začiniti po ukusu (so,biber,vegeta). Ostaviti da se krcka oko 30-45min. na srednjoj vatri.

Za knedle

30g putera ostaviti na sobnoj temperaturi da omekani. Dok se čorba kuva, umutite 1 srednje jaje. Dodajte maslac i penasto viljuškom umutite. Dodajte i 70g griza, umešajte i ostavite 10min da odstoji.

Kad je čorba pred kraj, sa 2 male kašikice pravite knedle i spuštajte u čorbu,

(na vrh jedne kašike zagrabite smesu pa drugom preklopite i oblikujte knedlicu). Kuvajte još nekih 15min i čorba je gotova.

Služenje

Naseckajte list svežeg peršuna i pospite odgore.

Prijatno! :)