Sitno naseckajte luk, šargarepu (1-2 , sve zavisi od veličine), peršun, i malo celera.
Ma malo ulja prodinstajte luk, zatim dodajte povrće i dinstajte oko 10min. Naliti sa 750ml paradajz soka i dodati oko 500ml vode. Začiniti po ukusu (so,biber,vegeta). Ostaviti da se krcka oko 30-45min. na srednjoj vatri.
Za knedle
30g putera ostaviti na sobnoj temperaturi da omekani. Dok se čorba kuva, umutite 1 srednje jaje. Dodajte maslac i penasto viljuškom umutite. Dodajte i 70g griza, umešajte i ostavite 10min da odstoji.
Kad je čorba pred kraj, sa 2 male kašikice pravite knedle i spuštajte u čorbu,
(na vrh jedne kašike zagrabite smesu pa drugom preklopite i oblikujte knedlicu). Kuvajte još nekih 15min i čorba je gotova.
Sastojci
Za 6 osoba
1-2 komad/a Šargarepe
1 komad/a Peršun
1 malo Celera
2 komad/a Luka
2-3 supena kašika Ulja
750 ml paradajz soka
500 ml vode
70 g C Pšenični griz
30 g putera
1 komad/a jaje
Priprema
Za čorbicu
Sitno naseckajte luk, šargarepu (1-2 , sve zavisi od veličine), peršun, i malo celera.
Ma malo ulja prodinstajte luk, zatim dodajte povrće i dinstajte oko 10min. Naliti sa 750ml paradajz soka i dodati oko 500ml vode. Začiniti po ukusu (so,biber,vegeta). Ostaviti da se krcka oko 30-45min. na srednjoj vatri.
Za knedle
30g putera ostaviti na sobnoj temperaturi da omekani. Dok se čorba kuva, umutite 1 srednje jaje. Dodajte maslac i penasto viljuškom umutite. Dodajte i 70g griza, umešajte i ostavite 10min da odstoji.
Kad je čorba pred kraj, sa 2 male kašikice pravite knedle i spuštajte u čorbu,
(na vrh jedne kašike zagrabite smesu pa drugom preklopite i oblikujte knedlicu). Kuvajte još nekih 15min i čorba je gotova.
Služenje
Naseckajte list svežeg peršuna i pospite odgore.
Prijatno! :)