Smesa se dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična. Peći na 200°C oko pola sata, naravno, treba proveriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suva. Onda ostavimo testo da miruje nekih 5 minuta, pa kuvamo sirup.
Za preliv se svi sastojci prokuvaju dok ne postanu ujednačena masa.
Kolač isečemo na kocke i sipamo preliv preko njega.
Ostavimo ga da se dobro ohladi pa ga poslužimo. Prijatno!
Sastojci
Za 9 osoba
3 čaše od jogurta šećera
3 čaše jogurta
3 čaše brašna
3 kašike C Kakao prah
1 kašičica C Soda bikarbona
pola čaše ulja
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
17 kašika mleka
10 kašika šećera
3 kašike C Kakao prah
125 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
kolača:
Smesa se dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična. Peći na 200°C oko pola sata, naravno, treba proveriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suva. Onda ostavimo testo da miruje nekih 5 minuta, pa kuvamo sirup.
Za preliv se svi sastojci prokuvaju dok ne postanu ujednačena masa.
Kolač isečemo na kocke i sipamo preliv preko njega.
Ostavimo ga da se dobro ohladi pa ga poslužimo. Prijatno!
Tagovi