Potrebno: pola kilogram mlevenog svinjskog mesa, 3 jajeta, 2 glavice crvenog luka (sitno iseckanog), 2 kašike brašna, pola kašičice sode bikarbone, 1 parče suvog hleba (potopljenog u vodi), kašičica bibera, kašičica koriandera, supena kašika suvog začina i 150g griza (da se stvrdne masa).
Priprema: Sve sastojke dobro izmesiti u posudi, formirati veknu u nauljenom plehu. Preko njega tanko iseći 300g slanine i poređati, sve to sam posula ruzmarinom. Peći oko 50 minuta na 200C. Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
pola kg mleveno svinjsko meso
3 komad/a Jaja
2 supena kašika Brašno T-400
2 komad/a Crveni luk
pola kafena kašičica C Soda bikarbona
1 komad/a suvi hleb
1 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica koriander
1 supena kašika suvi začin
150 g C Pšenični griz 150g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese za veknu i pečenje
Potrebno: pola kilogram mlevenog svinjskog mesa, 3 jajeta, 2 glavice crvenog luka (sitno iseckanog), 2 kašike brašna, pola kašičice sode bikarbone, 1 parče suvog hleba (potopljenog u vodi), kašičica bibera, kašičica koriandera, supena kašika suvog začina i 150g griza (da se stvrdne masa).
Priprema: Sve sastojke dobro izmesiti u posudi, formirati veknu u nauljenom plehu. Preko njega tanko iseći 300g slanine i poređati, sve to sam posula ruzmarinom. Peći oko 50 minuta na 200C. Prijatno!
Tagovi