Sastojci

Za 6 osoba

Smesa za veknu

pola kg mleveno svinjsko meso

3 komad/a Jaja

2 supena kašika Brašno T-400

2 komad/a Crveni luk

pola kafena kašičica C Soda bikarbona

1 komad/a suvi hleb

1 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica koriander

1 supena kašika suvi začin

150 g C Pšenični griz 150g

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese za veknu i pečenje

Potrebno: pola kilogram mlevenog svinjskog mesa, 3 jajeta, 2 glavice crvenog luka (sitno iseckanog), 2 kašike brašna, pola kašičice sode bikarbone, 1 parče suvog hleba (potopljenog u vodi), kašičica bibera, kašičica koriandera, supena kašika suvog začina i 150g griza (da se stvrdne masa).

Priprema: Sve sastojke dobro izmesiti u posudi, formirati veknu u nauljenom plehu. Preko njega tanko iseći 300g slanine i poređati, sve to sam posula ruzmarinom. Peći oko 50 minuta na 200C. Prijatno!