Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

1 veći plavi patlidžan

1 komad paradajza

150 gr kačkavalja

oko 100 gr suve slanine

po ukusu soli i bibera, suvog začina

1 komad jaje

pola čaše kašike kisele pavlake

po potrebi brašna

5-6 kašika ulja

3 kašike paradajz sosa

Priprema

Priprema:

Plavi patlidžan operite pa isecite uzduž na režnjeve. Posolite ih i ostavite da stoje desetak minuta da puste gorčinu.

Nakratko operite i obrišite režnjeve patlidžana pa svaki uvaljajte u malo brašna i izgrilujte na vrlo malo ulja sa obe strane po desetak sekundi.

Poređajte ih u vatrostalni sud pa pobiberite, stavite nekoliko kolutova paradajza i nekoliko tankih šnita suve slanine a zatim preko poređajte još jedan red patlidžana.

Umutite jaje sa kiselom pavlakom i paradajz sosom pa prelijte preko a zatim isecite kačkavalj na tanke komadiće..

Stavite u rernu i pecite oko pola sata.