Plavi patlidžan operite pa isecite uzduž na režnjeve. Posolite ih i ostavite da stoje desetak minuta da puste gorčinu.
Nakratko operite i obrišite režnjeve patlidžana pa svaki uvaljajte u malo brašna i izgrilujte na vrlo malo ulja sa obe strane po desetak sekundi.
Poređajte ih u vatrostalni sud pa pobiberite, stavite nekoliko kolutova paradajza i nekoliko tankih šnita suve slanine a zatim preko poređajte još jedan red patlidžana.
Umutite jaje sa kiselom pavlakom i paradajz sosom pa prelijte preko a zatim isecite kačkavalj na tanke komadiće..
Sastojci
Za 3 osoba
1 veći plavi patlidžan
1 komad paradajza
150 gr kačkavalja
oko 100 gr suve slanine
po ukusu soli i bibera, suvog začina
1 komad jaje
pola čaše kašike kisele pavlake
po potrebi brašna
5-6 kašika ulja
3 kašike paradajz sosa
Priprema
Priprema:
Plavi patlidžan operite pa isecite uzduž na režnjeve. Posolite ih i ostavite da stoje desetak minuta da puste gorčinu.
Nakratko operite i obrišite režnjeve patlidžana pa svaki uvaljajte u malo brašna i izgrilujte na vrlo malo ulja sa obe strane po desetak sekundi.
Poređajte ih u vatrostalni sud pa pobiberite, stavite nekoliko kolutova paradajza i nekoliko tankih šnita suve slanine a zatim preko poređajte još jedan red patlidžana.
Umutite jaje sa kiselom pavlakom i paradajz sosom pa prelijte preko a zatim isecite kačkavalj na tanke komadiće..
Stavite u rernu i pecite oko pola sata.
Tagovi