U drugi sud lagano umutite ili izmešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom i vanilom. Želatin rastvorite u 2 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Sada u šlag dodajte kiselu pavlaku i želatin koji ste malo smlačili. Sve lagano, najmanjom brzinom miksera umutite.
Podelite piškote na 3 del (za tri reda).
Na tacnu za služenje poređajte jedan red piškota koje ste umakali u sok od narandže pa nanesite deo fila, pa poređajte polovinu seckanih jagoda, ponovo stavite piškote pa fil i ostatak jagoda. Poređajte i treći red piškota. Preko nanesite ostatak krema. Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižider pa je poslužite.
Sastojci
Za 12 osoba
oko 30 komada piškota
2 čaše kisele pavlake
180 gr C Šlag krem sa ukusom vanile 180g
10 kašika C Šećer u prahu 250g
1 kesica C Vanilin šećer
po potrebi soka od pomorandže
oko 300 gr jagoda
1/2 kesica C Želatin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U jedan sud umutite šlag po uputstvu na kesici.
U drugi sud lagano umutite ili izmešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom i vanilom. Želatin rastvorite u 2 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Sada u šlag dodajte kiselu pavlaku i želatin koji ste malo smlačili. Sve lagano, najmanjom brzinom miksera umutite.
Podelite piškote na 3 del (za tri reda).
Na tacnu za služenje poređajte jedan red piškota koje ste umakali u sok od narandže pa nanesite deo fila, pa poređajte polovinu seckanih jagoda, ponovo stavite piškote pa fil i ostatak jagoda. Poređajte i treći red piškota. Preko nanesite ostatak krema. Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižider pa je poslužite.
Tagovi