Lešnik propržiti u šerpici na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ostaviti da se prohlade i iseckati ih. Ja konkretno volim kad se lešnici osete, pa se nađe i neki krupniji komadić. Ukoliko volite sitnije, možete ih i samleti. 🥣
Urme otkoštiti i sa mlekom sjediniti u blenderu. Otopiti čokoladu (20gr), pa dodati urmama i izmešati. Dodati ostale sastojke i sve lepo sjediniti.
Da se smesa ne bi lepila za ruke, možete nauljiti dlanove ili jednostavno uz pomoć par kapljica vode formirati kuglice. 💦
Kad napravite kuglice (meni od ove količine ispadne oko 40ak kuglica), ostaviti ih na hladnijem ili u frižider na pola sata. Potom rastopite čokoladu sa kokosovim uljem.
Spuštati jednu po jednu kuglicu u čokoladu, vaditi ih viljuškom da se visak ocedi, pa stavljati kuglice u korpice.
Posipati mrvljenim lešnicima ili bademima (nije loše)! 🌰🍫☕️
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 4 osoba
200 g Urme
200 g Lešnici
2 kafena kašičica Puter od lesnika
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
50 ml Mleko
2 kafena kašičica Kokosovo ulje
100 g Čokolada za kuvanje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Lešnik propržiti u šerpici na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ostaviti da se prohlade i iseckati ih. Ja konkretno volim kad se lešnici osete, pa se nađe i neki krupniji komadić. Ukoliko volite sitnije, možete ih i samleti. 🥣
Urme otkoštiti i sa mlekom sjediniti u blenderu. Otopiti čokoladu (20gr), pa dodati urmama i izmešati. Dodati ostale sastojke i sve lepo sjediniti.
Da se smesa ne bi lepila za ruke, možete nauljiti dlanove ili jednostavno uz pomoć par kapljica vode formirati kuglice. 💦
Kad napravite kuglice (meni od ove količine ispadne oko 40ak kuglica), ostaviti ih na hladnijem ili u frižider na pola sata. Potom rastopite čokoladu sa kokosovim uljem.
Spuštati jednu po jednu kuglicu u čokoladu, vaditi ih viljuškom da se visak ocedi, pa stavljati kuglice u korpice.
Posipati mrvljenim lešnicima ili bademima (nije loše)! 🌰🍫☕️