Za 5 osoba
1 komad/a praseći but. plećka...
po potrebi mast, ulje i so
1 čaša piva
5-6 čena belog luka
Priprema
Meso najpre dobro oprati.
Izbosti nožem na par mesta i u bušotine ubaciti sečeni beli luk.
Uzeti u šaku soli i lepo utrljati meso sa svih strana.
Meso premazati uljem (može i masti).
Staviti ga u plek i doliti 2 čaše vode.
Staviti u dobro zagrejanu rernu na 250 stepeni.
Peći dok ne porumeni, pa okrenuti sa druge strane.
Na svakih pola sata okretati pečenje i prelivati sokom iz pleka.
Smanjiti temperaturu i preliti meso pivom.
Kako proveravamo da li je meso pečeno?
- Tako što kad ubodemo nož u meso i izvučemo ga, on mora biti potpuno suv.
Sastojci
Za 5 osoba
1 komad/a praseći but. plećka...
po potrebi mast, ulje i so
1 čaša piva
5-6 čena belog luka
Priprema
Priprema
Meso najpre dobro oprati.
Izbosti nožem na par mesta i u bušotine ubaciti sečeni beli luk.
Uzeti u šaku soli i lepo utrljati meso sa svih strana.
Meso premazati uljem (može i masti).
Staviti ga u plek i doliti 2 čaše vode.
Staviti u dobro zagrejanu rernu na 250 stepeni.
Peći dok ne porumeni, pa okrenuti sa druge strane.
Na svakih pola sata okretati pečenje i prelivati sokom iz pleka.
Smanjiti temperaturu i preliti meso pivom.
Kako proveravamo da li je meso pečeno?
- Tako što kad ubodemo nož u meso i izvučemo ga, on mora biti potpuno suv.