Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe. Dobro izmešati, masu prepoloviti i u jedan deo staviti 50 g otopljene čokolade. Pleh veličine 20×25, prethodno malo pouljiti pa staviti još dok je toplo masu sa čokoladom, a potom i svetliju masu. Ostaviti da se ohladi pa preliti glazurom od čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Šećer
1,5 dl Voda
180 g Margarin
150 g Mleveni orasi
150 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
50 g Čokolada za kuvanje
100 g Čokolada za kuvanje
100 g Margarin
Priprema
Priprema
Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe. Dobro izmešati, masu prepoloviti i u jedan deo staviti 50 g otopljene čokolade. Pleh veličine 20×25, prethodno malo pouljiti pa staviti još dok je toplo masu sa čokoladom, a potom i svetliju masu. Ostaviti da se ohladi pa preliti glazurom od čokolade.
Tagovi