Za 24 osoba
1/4 l mleka
1/2 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 supena kašika secera
1/2 l trop
1/2 kg brasna po potrebi
1 supena kašika soli
1 komad/a jaje
Priprema kvasca
U mlako mleka stavite suvi kvasac i secer da kvasac nadodje.
Priprema
Natrti (sjediniti) brasno i trop. Doda se so, jaje, i nadoso kvasac. Dobro se izmesa i zamesi testo.
Testo se razvije debljine prsta, isecka nozem ukoso i vade pogacice.
Testo koje vam ostane opet premesite, razvite i vadite pogacice. Kada vam ostane malo testa napravite perecu ili obikujte pogacicu ;-)
Pecenje
Pogacice poredjajte u nenamazan pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200° oko 20 minuta.
Savet -predlog
Zamena za trop su mleveni cvarci i dodatak masti, da ne budu pogacice suve, ja sam stavila 250 grama mlevenih cvaraka i oko 100 grama masti!!!
Sastojci
Za 24 osoba
1/4 l mleka
1/2 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 supena kašika secera
1/2 l trop
1/2 kg brasna po potrebi
1 supena kašika soli
1 komad/a jaje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kvasca
U mlako mleka stavite suvi kvasac i secer da kvasac nadodje.
Priprema
Natrti (sjediniti) brasno i trop. Doda se so, jaje, i nadoso kvasac. Dobro se izmesa i zamesi testo.
Testo se razvije debljine prsta, isecka nozem ukoso i vade pogacice.
Testo koje vam ostane opet premesite, razvite i vadite pogacice. Kada vam ostane malo testa napravite perecu ili obikujte pogacicu ;-)
Pecenje
Pogacice poredjajte u nenamazan pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200° oko 20 minuta.
Savet -predlog
Zamena za trop su mleveni cvarci i dodatak masti, da ne budu pogacice suve, ja sam stavila 250 grama mlevenih cvaraka i oko 100 grama masti!!!