Sastojci

Za 8 osoba

Mleveno meso

1 kg Mleveno meso (svinjsko i juneće 50/50)

1 komad/a Crni luk

1 kafena kašičica Beli luk u prahu

1 kafena kašičica Muskatni orah

1 kafena kašičica Djumbir

1 kafena kašičica Čili u prahu

2 kafena kašičica Soli

1 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica Origano

Jaja

8 komad/a Jaja

Pohovanje

100 g Belo brašno

2 komad/a Jaja

4 supena kašika Prezle

0,3 dl Ulje

Sos od senfa

2 supena kašika Senf

100 g Majonez

1 supena kašika Sirće

1 kafena kašičica Med

Priprema

Kuvanje jaja

U kljucalu vodu nežno većom kašikom spustite 8 komada jaja. Kuvajte ih 6 minuta ako želite da žumance bude više tečno i narandžasto. U zavisnosti koju tvrdoću želite povećajte ili smanjite vreme kuvanja. Potom ohladite jaja vodom i pod mlazom hladne vode pažljivo oljuštite jaja.

Mešanje mesa

500 gr svinjskog mlevenog mesa i 500 gr junećeg mlevenog mesa pomešajte za začinima u sastojcima. Potom kuvana jaja obložite mlevenim mesom. Najlakše je koristiti plastičnu foliju koju ćete premazati uljem i meso spljeskati. Potom na meso spustiti jaje i folijom započnete oblikovati meso oko jajeta. Na kraju završite postupak rukom.

Pohovanje

Pripremljeno jaje oko koga je obloženo meso prvo u brašno uvaljate a potom spustite u dva izmešana jaja. Na kraju uvaljajte jaja u prezle i spustite u zagrejano ulje. Jaja se prže u dubokom ulju dok ne porumene. Temperatura ulja neka je srednja.

Priprema sosa

Ovaj sos od senfa ide odlično uz jelo. Izmešajte u činiji majonez, senf, med i sirće. Mere su vam date ali bi predložio da izbalansirate sastojke po svom ukusu. Ako želite sos kiseliji povećajte količinu sirćeta, ako sladje med a ako želite više ukus senfa onda senf.