U kljucalu vodu nežno većom kašikom spustite 8 komada jaja. Kuvajte ih 6 minuta ako želite da žumance bude više tečno i narandžasto. U zavisnosti koju tvrdoću želite povećajte ili smanjite vreme kuvanja. Potom ohladite jaja vodom i pod mlazom hladne vode pažljivo oljuštite jaja.
Mešanje mesa
500 gr svinjskog mlevenog mesa i 500 gr junećeg mlevenog mesa pomešajte za začinima u sastojcima. Potom kuvana jaja obložite mlevenim mesom. Najlakše je koristiti plastičnu foliju koju ćete premazati uljem i meso spljeskati. Potom na meso spustiti jaje i folijom započnete oblikovati meso oko jajeta. Na kraju završite postupak rukom.
Pohovanje
Pripremljeno jaje oko koga je obloženo meso prvo u brašno uvaljate a potom spustite u dva izmešana jaja. Na kraju uvaljajte jaja u prezle i spustite u zagrejano ulje. Jaja se prže u dubokom ulju dok ne porumene. Temperatura ulja neka je srednja.
Priprema sosa
Ovaj sos od senfa ide odlično uz jelo. Izmešajte u činiji majonez, senf, med i sirće. Mere su vam date ali bi predložio da izbalansirate sastojke po svom ukusu. Ako želite sos kiseliji povećajte količinu sirćeta, ako sladje med a ako želite više ukus senfa onda senf.
Sastojci
Za 8 osoba
1 kg Mleveno meso (svinjsko i juneće 50/50)
1 komad/a Crni luk
1 kafena kašičica Beli luk u prahu
1 kafena kašičica Muskatni orah
1 kafena kašičica Djumbir
1 kafena kašičica Čili u prahu
2 kafena kašičica Soli
1 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica Origano
8 komad/a Jaja
100 g Belo brašno
2 komad/a Jaja
4 supena kašika Prezle
0,3 dl Ulje
2 supena kašika Senf
100 g Majonez
1 supena kašika Sirće
1 kafena kašičica Med
Priprema
Kuvanje jaja
U kljucalu vodu nežno većom kašikom spustite 8 komada jaja. Kuvajte ih 6 minuta ako želite da žumance bude više tečno i narandžasto. U zavisnosti koju tvrdoću želite povećajte ili smanjite vreme kuvanja. Potom ohladite jaja vodom i pod mlazom hladne vode pažljivo oljuštite jaja.
Mešanje mesa
500 gr svinjskog mlevenog mesa i 500 gr junećeg mlevenog mesa pomešajte za začinima u sastojcima. Potom kuvana jaja obložite mlevenim mesom. Najlakše je koristiti plastičnu foliju koju ćete premazati uljem i meso spljeskati. Potom na meso spustiti jaje i folijom započnete oblikovati meso oko jajeta. Na kraju završite postupak rukom.
Pohovanje
Pripremljeno jaje oko koga je obloženo meso prvo u brašno uvaljate a potom spustite u dva izmešana jaja. Na kraju uvaljajte jaja u prezle i spustite u zagrejano ulje. Jaja se prže u dubokom ulju dok ne porumene. Temperatura ulja neka je srednja.
Priprema sosa
Ovaj sos od senfa ide odlično uz jelo. Izmešajte u činiji majonez, senf, med i sirće. Mere su vam date ali bi predložio da izbalansirate sastojke po svom ukusu. Ako želite sos kiseliji povećajte količinu sirćeta, ako sladje med a ako želite više ukus senfa onda senf.
Tagovi