Margarin umutiti penasto sa 100 gr šećera u prahu i vanilinim šećerom. Postepeno dodavati brašno i sok od limuna. Testo ne bi trebalo da bude previše tvrdo, ali ni da se mrvi. Spakovati u kesu i ostaviti u frižider oko pola sata.
Po isteku vremena testo razvući oklagijom i vaditi modlom ili rakijskom čašicom kružiće. Ređati u pleh, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Vanilice bi trebalo da ostanu svetle. Lepiti po dve džemom, pekmezom ili kremom. Posipati ili valjati prah šećerom.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 100 osoba
500 gr brašna
250 gr margarin
150 gr C Šećer u prahu 250g
1 pakovanje/a Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad sok od limuna
Par supena kašika džem od kajsija ili šljiva
Naši proizvodi
Priprema
Priprema vanilica
Margarin umutiti penasto sa 100 gr šećera u prahu i vanilinim šećerom. Postepeno dodavati brašno i sok od limuna. Testo ne bi trebalo da bude previše tvrdo, ali ni da se mrvi. Spakovati u kesu i ostaviti u frižider oko pola sata.
Po isteku vremena testo razvući oklagijom i vaditi modlom ili rakijskom čašicom kružiće. Ređati u pleh, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Vanilice bi trebalo da ostanu svetle. Lepiti po dve džemom, pekmezom ili kremom. Posipati ili valjati prah šećerom.
Tagovi