Za 20 osoba
1 pakovanje/a Gotove kore
500 g Mleveni orasi
1 pakovanje/a Margarin
1 dl Ulje
5 supena kašika Šećer
2 Čaše Šećer
2 Čaša Vode
1 komad/a Limun
3 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Priprema
Otopite margarin i ulje i s tim premazite dno tepsije.
Pokrije dno s dve kore.
Svaku premazujte i pospite orasima izmesanim sa šećerom.
Pokrije s dve kore i isecite na komade baklavu. U rezove nalijte ostatak margarina i ulja.
Pecite na 180C oko 40min.
Prohlađenu nalijte hladnom agdom. Zato prvo skuvajte agdu.
Agda
Kuvajte šećer i vodu 10min.pa dodajte nasečen limun. Ohladite.
P. S. Ako je,sutradan baklava upola svu agdu,napravite još malo i vrelom prelijte baklavu.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 20 osoba
1 pakovanje/a Gotove kore
500 g Mleveni orasi
1 pakovanje/a Margarin
1 dl Ulje
5 supena kašika Šećer
2 Čaše Šećer
2 Čaša Vode
1 komad/a Limun
3 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Otopite margarin i ulje i s tim premazite dno tepsije.
Pokrije dno s dve kore.
Svaku premazujte i pospite orasima izmesanim sa šećerom.
Pokrije s dve kore i isecite na komade baklavu. U rezove nalijte ostatak margarina i ulja.
Pecite na 180C oko 40min.
Prohlađenu nalijte hladnom agdom. Zato prvo skuvajte agdu.
Agda
Kuvajte šećer i vodu 10min.pa dodajte nasečen limun. Ohladite.
P. S. Ako je,sutradan baklava upola svu agdu,napravite još malo i vrelom prelijte baklavu.
Tagovi