Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku

Sastojci

Za 20 osoba

Potrebno

1 pakovanje/a Gotove kore

500 g Mleveni orasi

1 pakovanje/a Margarin

1 dl Ulje

5 supena kašika Šećer

Za agdu ( sirup)

2 Čaše Šećer

2 Čaša Vode

1 komad/a Limun

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Otopite margarin i ulje i s tim premazite dno tepsije.

Pokrije dno s dve kore.

Svaku premazujte i pospite orasima izmesanim sa šećerom.

Pokrije s dve kore i isecite na komade baklavu. U rezove nalijte ostatak margarina i ulja.

Pecite na 180C oko 40min.

Prohlađenu nalijte hladnom agdom. Zato prvo skuvajte agdu.

Agda

Kuvajte šećer i vodu 10min.pa dodajte nasečen limun. Ohladite.

P. S. Ako je,sutradan baklava upola svu agdu,napravite još malo i vrelom prelijte baklavu.