Sastojci

Za 15 osoba

Smesa za kuglice

200 g Plazme

150 g Putera

150 g Crne čokolade za kuvanje

150 g Bele čokolade za kuvanje

1 pakovanje/a Štapića za popse

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese

U veću posudu izmešati mlevenu Plazmu, omekšali puter i prah šećer. Dobro sjediniti.

Kad se sve sjedinilo, praviti kuglice.

Da bi kuglice bile jednake, smesu sam razvila u rolat i isekla na šnite. Od tih šnita sam pravila kuglice i dobila približno jednake kuglice.

Napravljene kuglice ostaviti u frižider da odstoje 30min i stegnu se.

Za to vreme otopiti čokoladu na pari.

Bela čokolada ume da bude retka pa joj možete dodati belu mlečnu čokoladu.

Vrh štapića umočite u čokoladu pa onda zabodite kuglicu, kad se čokolada stegne manja je šansa da kuglica spadne sa štapića.

Celu kuglicu umočite u čokoladu (birajte posudu, ili čašu da može lepo da ''uroni'' ) i blago vrtite štapić sa kuglicom okrenutom na dole da se višak čokolade ocedi. Dok se još nije steglo, dekorišite po ukusu.

Napravljene popse možete ređati u posudu, manju saksiju, napunjenu pirinčem i ostavite da se stegne. Takođe, možete ih staviti u frižider kako bi se brže stegli.

Pošto su moji popsi bili veliki, dobila sam 15 komada, ukoliko pravite manje, verujem, da ih bude oko 25.