U veću posudu izmešati mlevenu Plazmu, omekšali puter i prah šećer. Dobro sjediniti.
Kad se sve sjedinilo, praviti kuglice.
Da bi kuglice bile jednake, smesu sam razvila u rolat i isekla na šnite. Od tih šnita sam pravila kuglice i dobila približno jednake kuglice.
Napravljene kuglice ostaviti u frižider da odstoje 30min i stegnu se.
Za to vreme otopiti čokoladu na pari.
Bela čokolada ume da bude retka pa joj možete dodati belu mlečnu čokoladu.
Vrh štapića umočite u čokoladu pa onda zabodite kuglicu, kad se čokolada stegne manja je šansa da kuglica spadne sa štapića.
Celu kuglicu umočite u čokoladu (birajte posudu, ili čašu da može lepo da ''uroni'' ) i blago vrtite štapić sa kuglicom okrenutom na dole da se višak čokolade ocedi. Dok se još nije steglo, dekorišite po ukusu.
Napravljene popse možete ređati u posudu, manju saksiju, napunjenu pirinčem i ostavite da se stegne. Takođe, možete ih staviti u frižider kako bi se brže stegli.
Pošto su moji popsi bili veliki, dobila sam 15 komada, ukoliko pravite manje, verujem, da ih bude oko 25.
Sastojci
Za 15 osoba
200 g Plazme
150 g Putera
80 g C Šećer u prahu 250g
150 g Crne čokolade za kuvanje
150 g Bele čokolade za kuvanje
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix srca
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix zvezdice
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
1 pakovanje/a Štapića za popse
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese
U veću posudu izmešati mlevenu Plazmu, omekšali puter i prah šećer. Dobro sjediniti.
Kad se sve sjedinilo, praviti kuglice.
Da bi kuglice bile jednake, smesu sam razvila u rolat i isekla na šnite. Od tih šnita sam pravila kuglice i dobila približno jednake kuglice.
Napravljene kuglice ostaviti u frižider da odstoje 30min i stegnu se.
Za to vreme otopiti čokoladu na pari.
Bela čokolada ume da bude retka pa joj možete dodati belu mlečnu čokoladu.
Vrh štapića umočite u čokoladu pa onda zabodite kuglicu, kad se čokolada stegne manja je šansa da kuglica spadne sa štapića.
Celu kuglicu umočite u čokoladu (birajte posudu, ili čašu da može lepo da ''uroni'' ) i blago vrtite štapić sa kuglicom okrenutom na dole da se višak čokolade ocedi. Dok se još nije steglo, dekorišite po ukusu.
Napravljene popse možete ređati u posudu, manju saksiju, napunjenu pirinčem i ostavite da se stegne. Takođe, možete ih staviti u frižider kako bi se brže stegli.
Pošto su moji popsi bili veliki, dobila sam 15 komada, ukoliko pravite manje, verujem, da ih bude oko 25.
Tagovi