Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci

1 kafena kašičica Secera

1 kafena kašičica So

1/2 l Kisela voda

500 g Brašno T-500

2 Jaja

Za przenje Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

1. Zagrejati kiselu vodu da bude mlaka, dodati kašičicu šećera i kvasac i sačekati da se rastvori. 2.U dublji sud staviti smesu sa kvascem, dodati so i po želji jaja i sve dobro promešati. 3.Polako dodavati brašno i mutiti mikserom ili varjačom da se dobije mekano testo. Testo je gušće nego za palačinke, a ređe od klasičnog testa za uštipke. 4. Ostaviti testo na sobnoj temperaturi da nadođe i popuni sud. 5. U dublju šerpu staviti ulje, trebalo bi da je makar 10 cm visine, zagrejati do maksimuma, smanjiti na srednju temperaturu i šoljom zahvatati testo i spuštati u vrelo ulje da se prži. Možete praviti i manje, po želji. 6. Pržiti po par minuta sa obe strane, izvaditi na upijajući papir i služiti tople uz slatke ili slane premaze.