Krompir oljuštiti, iseckati na kolutiće i skuvati u slanoj vodi. Kada je skuvan, procediti i ispasirati dok je topao. Kada se krompir ohladi, dodati jaja i umesiti testo sa brašnom. Kada testo postane čvrsto gotovo je. Testo možete razvući u valjke pa seckati nožem ili ga možete kidati rukama i ručno oblikovati čikove. Kuvati ih u posoljenoj vodi dok n3 isplivaju na površinu. Kada se skuvaju izvadite ih iz vode da se malo ocede. Na ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati alevu papriku i čikove i dinstati par minuta dok se sastojci ne sjedine lepo. Uživajte u starom domaćem jelo. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Krompir
1 komad/a Jaje
500 g Brašna
Po ukusu prstohvat/a Začinske paprike
2 komad/a Crna luka
Po ukusu prstohvat/a So
Priprema
Priprema
Krompir oljuštiti, iseckati na kolutiće i skuvati u slanoj vodi. Kada je skuvan, procediti i ispasirati dok je topao. Kada se krompir ohladi, dodati jaja i umesiti testo sa brašnom. Kada testo postane čvrsto gotovo je. Testo možete razvući u valjke pa seckati nožem ili ga možete kidati rukama i ručno oblikovati čikove. Kuvati ih u posoljenoj vodi dok n3 isplivaju na površinu. Kada se skuvaju izvadite ih iz vode da se malo ocede. Na ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati alevu papriku i čikove i dinstati par minuta dok se sastojci ne sjedine lepo. Uživajte u starom domaćem jelo. Prijatno!
Tagovi