Za 40 osoba
250 g putera
2 komad/a jaja
150 g C Šećer u prahu 250g
100 g C Pšenični griz 250g
450 g Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 g lešnika
500 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 l vode
1/2 komad/a limuna
Priprema testa :
Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, šećeromu prahu i grizom.
Umutite penasto puter/margarin sa jajima, pa dodajte postepeno mešavinu brašna i miksajte dok može.
Na kraju testo umesite rukama.
Uzimajte kašikom po malo testa, oblikujte kuglice i ređajte ih u papirom za pečenje postavljen pleh.
Priprema sirupa:
U šerpi na šporetu zagrejte šećer, vanilin šećer i vodu do ključanja.
Kuvajte na tihoj vatri (tek da struji) dok se kolačići ne ispeku.
Na kraju umešajte sok od limuna.
Završni postupak:
Drškom varjače napravite rupu na sredini svake kuglice, te u nju utisnite po jedan ceo lešnik.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC dok kolačići malo ne porumene (oko 25 minuta).
Izvadite pleh iz rerne, prebacite keksiće pažljivo u tepsiju, pa zalijte vrućim sirupom.
Ostavite da seo hlade na sobnoj temperaturi, pa ih držite na hladnom preko noći i sutradan poslužite.
Sastojci
Za 40 osoba
250 g putera
2 komad/a jaja
150 g C Šećer u prahu 250g
100 g C Pšenični griz 250g
450 g Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
150 g lešnika
500 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 l vode
1/2 komad/a limuna
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa :
Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, šećeromu prahu i grizom.
Umutite penasto puter/margarin sa jajima, pa dodajte postepeno mešavinu brašna i miksajte dok može.
Na kraju testo umesite rukama.
Uzimajte kašikom po malo testa, oblikujte kuglice i ređajte ih u papirom za pečenje postavljen pleh.
Priprema sirupa:
U šerpi na šporetu zagrejte šećer, vanilin šećer i vodu do ključanja.
Kuvajte na tihoj vatri (tek da struji) dok se kolačići ne ispeku.
Na kraju umešajte sok od limuna.
Završni postupak:
Drškom varjače napravite rupu na sredini svake kuglice, te u nju utisnite po jedan ceo lešnik.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC dok kolačići malo ne porumene (oko 25 minuta).
Izvadite pleh iz rerne, prebacite keksiće pažljivo u tepsiju, pa zalijte vrućim sirupom.
Ostavite da seo hlade na sobnoj temperaturi, pa ih držite na hladnom preko noći i sutradan poslužite.
Tagovi