Čvrsto umutiti belanca, dodati im šećer uz konstantno mućenje pa dodati ulje. Nakon toga dodati brašno, zatim prašak za pecivo i rendani euro blok. Sve to umutiti dobro i sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila
Fil kuvati na pari, dok se kora peče. Sipati žumanca i dodati im šećer, sve to mešati desetak minuta. Zatim dodati čokoladu, a potom margarin uz konstantno mesanje na tihoj vatri.
Gotov fil preliti preko vrele kore i ostaviti da se prohladi. Nakon sto se prohladi preko kolača narendati euro blok.
Kolač se moze jesti odmah, a može i da se ostavi par minuta da odstoji.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 20 osoba
7 komad/a Belanaca
6 supena kašika Šećer
150 ml Ulje
6 supena kašika Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a Euro blok
7 komad/a Žumanca
4 supena kašika Šećer
125 g Margarin
50 g Čokolada za kuvanje
1 komad/a Euro blok
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Čvrsto umutiti belanca, dodati im šećer uz konstantno mućenje pa dodati ulje. Nakon toga dodati brašno, zatim prašak za pecivo i rendani euro blok. Sve to umutiti dobro i sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema fila
Fil kuvati na pari, dok se kora peče. Sipati žumanca i dodati im šećer, sve to mešati desetak minuta. Zatim dodati čokoladu, a potom margarin uz konstantno mesanje na tihoj vatri.
Gotov fil preliti preko vrele kore i ostaviti da se prohladi. Nakon sto se prohladi preko kolača narendati euro blok.
Kolač se moze jesti odmah, a može i da se ostavi par minuta da odstoji.
Prijatno
Tagovi