Sastojci

Za 24 osoba

Za palačinke:

2 pakovanje/a Dr. Oetker Palačinke od heljdinog, ječmenog i ovsenog brašna

700 ml gazirane mineralne vode

800 ml vode

40 ml Ulje

Za filovanje:

600 g krem sira

100 g majoneza

malo beli luk u granulama

50 g kisele pavlake 20 %mm

100 g šunke

100 g baby spanaća

500 g ajvara

Priprema

Priprema palačinki:

U posudu za mućenje sipajte gaziranu mineralnu vodu, vodu, ulje i dodajte sadržaj kesica. Umutiti mikserom da masa bude ujednačena. Palačinke pecite na zagrejanom i podmazanom tiganju, prečnika 21 cm. Ostavite da se palačinke ohlade, pa ih isecite na prečnik od 20 cm, najlakše uz pomoć Dr. Oetker desertnog tanjira.

Priprema fila:

U sud sipajte 400 g krem sir, majonez i beli luk u granulama. Sjedinite pa podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte šunku koju ste prethodno usitlili u blenderu, a u drugi deo dodaje polovinu spanaća, takođe usitnjen u blenderu. Obe činije pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta u frižideru.

Filovanje:

Na tacnu stavite prvu palačinku. Premažite filom sa šunkom. Preko stavite sledeću palačinku i prefilujte filom sa spanaćem. Stavite  treću palačinku i nju prefilujte ajvarom. Nastavite filovanje istim redom dok imate fila i palačinaka. Kada ste prefilovali sve palačinke, u sud sipajte 200 g krem sira i kiselu pavlaku. Promešajte špatulom pa premažite tortu sa svih strana, a onda bočnu stranu i ivicu torte pospite drugom polovinom usitnjenog spanaća. Nastavite da dekorišete po želji ili kako sam ja to uradila, barenim jajima, punjenom paprikom, grančicom peršuna i žumancima.

Ostavite da se ohladi makar sat vremena pre serviranja.