2 pakovanje/a
Dr. Oetker Palačinke od heljdinog, ječmenog i ovsenog brašna
700 ml
gazirane mineralne vode
800 ml
vode
40 ml
Ulje
Za filovanje:
600 g
krem sira
100 g
majoneza
malo
beli luk u granulama
50 g
kisele pavlake 20 %mm
100 g
šunke
100 g
baby spanaća
500 g
ajvara
Priprema
Priprema palačinki:
U posudu za mućenje sipajte gaziranu mineralnu vodu, vodu, ulje i dodajte sadržaj kesica. Umutiti mikserom da masa bude ujednačena. Palačinke pecite na zagrejanom i podmazanom tiganju, prečnika 21 cm. Ostavite da se palačinke ohlade, pa ih isecite na prečnik od 20 cm, najlakše uz pomoć Dr. Oetker desertnog tanjira.
Priprema fila:
U sud sipajte 400 g krem sir, majonez i beli luk u granulama. Sjedinite pa podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte šunku koju ste prethodno usitlili u blenderu, a u drugi deo dodaje polovinu spanaća, takođe usitnjen u blenderu. Obe činije pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta u frižideru.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvu palačinku. Premažite filom sa šunkom. Preko stavite sledeću palačinku i prefilujte filom sa spanaćem. Stavite treću palačinku i nju prefilujte ajvarom. Nastavite filovanje istim redom dok imate fila i palačinaka. Kada ste prefilovali sve palačinke, u sud sipajte 200 g krem sira i kiselu pavlaku. Promešajte špatulom pa premažite tortu sa svih strana, a onda bočnu stranu i ivicu torte pospite drugom polovinom usitnjenog spanaća. Nastavite da dekorišete po želji ili kako sam ja to uradila, barenim jajima, punjenom paprikom, grančicom peršuna i žumancima.
Ostavite da se ohladi makar sat vremena pre serviranja.
Sastojci
Za 24 osoba
2 pakovanje/a Dr. Oetker Palačinke od heljdinog, ječmenog i ovsenog brašna
700 ml gazirane mineralne vode
800 ml vode
40 ml Ulje
600 g krem sira
100 g majoneza
malo beli luk u granulama
50 g kisele pavlake 20 %mm
100 g šunke
100 g baby spanaća
500 g ajvara
Priprema
Priprema palačinki:
U posudu za mućenje sipajte gaziranu mineralnu vodu, vodu, ulje i dodajte sadržaj kesica. Umutiti mikserom da masa bude ujednačena. Palačinke pecite na zagrejanom i podmazanom tiganju, prečnika 21 cm. Ostavite da se palačinke ohlade, pa ih isecite na prečnik od 20 cm, najlakše uz pomoć Dr. Oetker desertnog tanjira.
Priprema fila:
U sud sipajte 400 g krem sir, majonez i beli luk u granulama. Sjedinite pa podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte šunku koju ste prethodno usitlili u blenderu, a u drugi deo dodaje polovinu spanaća, takođe usitnjen u blenderu. Obe činije pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta u frižideru.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvu palačinku. Premažite filom sa šunkom. Preko stavite sledeću palačinku i prefilujte filom sa spanaćem. Stavite treću palačinku i nju prefilujte ajvarom. Nastavite filovanje istim redom dok imate fila i palačinaka. Kada ste prefilovali sve palačinke, u sud sipajte 200 g krem sira i kiselu pavlaku. Promešajte špatulom pa premažite tortu sa svih strana, a onda bočnu stranu i ivicu torte pospite drugom polovinom usitnjenog spanaća. Nastavite da dekorišete po želji ili kako sam ja to uradila, barenim jajima, punjenom paprikom, grančicom peršuna i žumancima.
Ostavite da se ohladi makar sat vremena pre serviranja.
Tagovi