Penasto umutite 150 g maslaca sa 3 jajeta. Dodajte 50 ml mleka i sadržaj kesice za čokoladni kolač, pa mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta da se smeša homogenizuje. Pripremljeno testo sipajte u dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite na 180-190 ºC oko 20 minuta.
Fil:
Pomešajte sadržaj kesice sa 5 kašika hladnog mleka, šećerom i gustinom, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvajte. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.
Posebno umutite maslac i dodajte mu ohlađen fil. Stavite u frižider da se ohladi i stegne dok sečete patišpanj.
Prohlađen patišpanj stavite na tacnu i okruglim sekacem (Ø 4 ili 5 cm) isecite krugove. Svaki krug isecite horizontalno na dva dela. Premažite filom jednu polovinu, a drugom preklopite, pa prefilujte i sa bocne strane.
Uvaljajte u kokosovo brašno.
Crnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom premažite gornji deo kolača.
Belu čokoladu sipajte u poslastičarsku kesu sa malim vrhom i po crnoj čokoladi napravite 3-4 kruga.
Čackalicom povlacite prvo od centra ka spolja, pa onda od spolja ka centru, i tako naizmenično.
Ostavite da se kolač ohladi i stegne pre služenja.
Sastojci
Za 20 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Smeše za Čokoladni kolač
150 g Maslac
3 komad/a Jaja
50 ml Mleko
1 kesica/e Pudinga sa ukusom bele čokolade
400 ml Mleko
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
5 supena kašika Šećer
125 g Maslac
100 g C Kokos
100 g crne čokolade
50 g Bela čokolada
3 supena kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
Patišpanj:
Penasto umutite 150 g maslaca sa 3 jajeta. Dodajte 50 ml mleka i sadržaj kesice za čokoladni kolač, pa mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta da se smeša homogenizuje. Pripremljeno testo sipajte u dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite na 180-190 ºC oko 20 minuta.
Fil:
Pomešajte sadržaj kesice sa 5 kašika hladnog mleka, šećerom i gustinom, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvajte. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.
Posebno umutite maslac i dodajte mu ohlađen fil. Stavite u frižider da se ohladi i stegne dok sečete patišpanj.
Prohlađen patišpanj stavite na tacnu i okruglim sekacem (Ø 4 ili 5 cm) isecite krugove. Svaki krug isecite horizontalno na dva dela. Premažite filom jednu polovinu, a drugom preklopite, pa prefilujte i sa bocne strane.
Uvaljajte u kokosovo brašno.
Crnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom premažite gornji deo kolača.
Belu čokoladu sipajte u poslastičarsku kesu sa malim vrhom i po crnoj čokoladi napravite 3-4 kruga.
Čackalicom povlacite prvo od centra ka spolja, pa onda od spolja ka centru, i tako naizmenično.
Ostavite da se kolač ohladi i stegne pre služenja.
Tagovi