Sastojci

Za 20 osoba

Za patišpanj:

1 pakovanje/a Dr. Oetker Smeše za Čokoladni kolač

150 g Maslac

3 komad/a Jaja

50 ml Mleko

Za fil:

1 kesica/e Pudinga sa ukusom bele čokolade

400 ml Mleko

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

5 supena kašika Šećer

125 g Maslac

100 g C Kokos

100 g crne čokolade

50 g Bela čokolada

3 supena kašika ulja

Naši proizvodi

Priprema

Patišpanj:

Penasto umutite 150 g maslaca sa 3 jajeta. Dodajte 50 ml mleka i sadržaj kesice za čokoladni kolač, pa mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta da se smeša homogenizuje. Pripremljeno testo sipajte u dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite na 180-190 ºC oko 20 minuta.

Fil:

Pomešajte sadržaj kesice sa 5 kašika hladnog mleka, šećerom i gustinom, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvajte. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.

Posebno umutite maslac i dodajte mu ohlađen fil. Stavite u frižider da se ohladi i stegne dok sečete patišpanj.

Prohlađen patišpanj stavite na tacnu i okruglim sekacem (Ø 4 ili 5 cm) isecite krugove. Svaki krug isecite horizontalno na dva dela. Premažite filom jednu polovinu, a drugom preklopite, pa prefilujte i sa bocne strane.

Uvaljajte u kokosovo brašno.

Crnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom premažite gornji deo kolača.

Belu čokoladu sipajte u poslastičarsku kesu sa malim vrhom i po crnoj čokoladi napravite 3-4 kruga.

Čackalicom povlacite prvo od centra ka spolja, pa onda od spolja ka centru, i tako naizmenično.

Ostavite da se kolač ohladi i stegne pre služenja.