Keks poređajte na dnu tepsije (tepsija veličine 35×25). Mleko podelite na dva dela od po 600 ml. U jedan deo mleka skuvajte puding od vanile sa 4-5 kašika šećera. Kada se puding zgusne, vreo prelijte preko prvog reda keksa. Preko vrelog pudinga poslažite opet sloj keksa. Skuvajte drugi deo pudinga sa čokoladom i 4-5 kašika šećera (slatkoću odredite sami). Skuvani puding sa čokoladom sipajte preko drugog sloja keksa dok je još vreo i poravnajte. Preko poređajte još jedan posledni red keksa. Vruć puding sipajte preko keksa i keks slažite preko vrućeg pudinga, na taj način će keks omekšati i lagano će se seči prilikom služenja. Otopite čokoladu sa uljem i vruću premažite preko keksa. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne. Pred služenje umutite šlag penu sa malo mleka i dekorišite kolač. Isecite i poslužite uz šoljicu kafe.
Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku
Sastojci
Za 20 osoba
300 g Keks
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
1 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
100 g Dr. Oetker Čoko komadići
5 supena kašika Ulje
10 supena kašika Šećer
1 kesica/e C Šlag krem sa ukusom vanile 58g
1 kesica/e C Šlag krem sa ukusom vanile 58g
1 kesica/e Dr. Oetker Mix cvetići
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Keks poređajte na dnu tepsije (tepsija veličine 35×25). Mleko podelite na dva dela od po 600 ml. U jedan deo mleka skuvajte puding od vanile sa 4-5 kašika šećera. Kada se puding zgusne, vreo prelijte preko prvog reda keksa. Preko vrelog pudinga poslažite opet sloj keksa. Skuvajte drugi deo pudinga sa čokoladom i 4-5 kašika šećera (slatkoću odredite sami). Skuvani puding sa čokoladom sipajte preko drugog sloja keksa dok je još vreo i poravnajte. Preko poređajte još jedan posledni red keksa. Vruć puding sipajte preko keksa i keks slažite preko vrućeg pudinga, na taj način će keks omekšati i lagano će se seči prilikom služenja. Otopite čokoladu sa uljem i vruću premažite preko keksa. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne. Pred služenje umutite šlag penu sa malo mleka i dekorišite kolač. Isecite i poslužite uz šoljicu kafe.
Tagovi