Recept za nagradni konkurs: Sitni kolači za svaku priliku

Sastojci

Za 20 osoba

Fil

300 g Keks

100 g Dr. Oetker Čoko komadići

5 supena kašika Ulje

10 supena kašika Šećer

1 kesica/e Dr. Oetker Mix cvetići

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Keks poređajte na dnu tepsije (tepsija veličine 35×25). Mleko podelite na dva dela od po 600 ml. U jedan deo mleka skuvajte puding od vanile sa 4-5 kašika šećera. Kada se puding zgusne, vreo prelijte preko prvog reda keksa. Preko vrelog pudinga poslažite opet sloj keksa. Skuvajte drugi deo pudinga sa čokoladom i 4-5 kašika šećera (slatkoću odredite sami). Skuvani puding sa čokoladom sipajte preko drugog sloja keksa dok je još vreo i poravnajte. Preko poređajte još jedan posledni red keksa. Vruć puding sipajte preko keksa i keks slažite preko vrućeg pudinga, na taj način će keks omekšati i lagano će se seči prilikom služenja. Otopite čokoladu sa uljem i vruću premažite preko keksa. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne. Pred služenje umutite šlag penu sa malo mleka i dekorišite kolač. Isecite i poslužite uz šoljicu kafe.